Arsenal ubedljivo do Lige šampiona, prošao i Apoel

BEOGRAD, 26. avgusta 2009. (Beta) - Fudbaleri Arsenala, Apoela i Fiorentine plasirali su se u grupnu fazu takmičenja Lige šampiona, dok to nije pošlo za rukom moldavskom Šerifu i Temišvaru.

Fudbaleri Arsenala pobedili su na svom terenu Seltik sa 3:1 golovima Eduarda iz jedanaesterca, Ebuea i Andreja Aršavina. Jedini pogodak za goste postigao je Masimo Donati u poslednjem minutu utakmice.

Londonski tim je i u prvoj utakmici u Glazgovu bio bolji pobedivši sa 2:0.

Fudbaleri kiparskog Apoela uspeli su da prođu u Ligu šampiona pošto su večeras u Nikoziji pobedili Kopenhagen sa 3:1. U prvoj utakmici bilo je 1:0 za dansku ekipu.

Dvostruki strelac u ekipi Ivana Jovanovića bio je Kamil Kosovski a gol je postigao i Hrisostomos Mihail. Jedini gol za goste postigao je Dame N'Doj.

Ekipa Fiorentine plasirala se u grupnu fazu najelitnijeg evropskog takmičenja pošto je na svom terenu odigrala nerešeno 1:1 sa Sportingom iz Lisabona. U prvoj utakmici u Portugalu bilo je 2:2, a Fiorentina je prošla dalje zbog postignutog većeg broja golova u gostima.

Gol za italijansku ekipu postigao je bivši fudbaler Partizana Stevan Jovetić, a strelac za Sporting bio je Mutinjo.

Fudbaleri Olimpijakosa pobedili su u Atini moldavski Šerif sa 1:0 golom Kostasa Mitroglua i ukupnim rezultatom od 3:0 prošli u Ligu šampiona.

Štutgart je prošao dalje zahvaljujući pobedi nad Temišvarom u prvom meču u Bukureštu od 2:0, a večeras su ekipe odigrale bez golova.

Rezultati revanš utakmica baraža za fudbalsku Ligu šampiona.

OLIMPIJAKOS - Šerif 1:0 (2:0)
APOEL - Kopenhagen 3:1 (0:1)
ARSENAL - Seltik 3:1 (2:0)
ŠTUTGART - Temišvar 0:0 (2:0)
FIORENTINA - Sporting Lisabon 1:1 (2:2)

Žreb za grupnu fazu takmičenja u Ligi šampiona održaće se sutra u 18.00 Monaku.

Pogledajte još