Veljović: Kriminal u vanrednom stanju prepolovljen!

Od kada je uvedeno vanredno stanje stopa kriminaliteta pala je čak do 50 odsto, pogotovo na ugroženim područjima, ali oni koji zloupotrebljavaju tuđu nesreću i kradu snosiće adekvatne konsekvence, poručio je direktor policije Milorad Veljović.

- U ovom trenutku te krađe ne smatramo običnim, već izuzetno teškim krađama i ti ljudi moraju snositi adekvatne konsekvence. Mi ćemo u tom pogledu u potpunosti istrajati, jer je pitanje da li oni mogu da budu deo ovog sistema i ovog društva – rekao je Veljović gostujući na RTS-u.

Prema njegovim rečima, policija neće dozvoliti da se neko drzne da zloupotrebljava i krade onima kojima je najteže, koji su ostali i bez člnova porodice i bez imovine.

Direktor policije je rekao da bi već sutra mogla da se očekuje realizacija inicijative Ministarstva unutrašnjih poslova da svi oni koji su ostali bez ličnih dokumenata i svih drugih za koje je nadležan MUP nova dokumenta pribave besplatno.

- To je najmanje što MUP može da sporovede u ovom mometnu, a očekujemo da ta realizacija krene vrlo brzo, koliko već sutra – naveo je on.

Prema njegovim rečima, u ovom trenutku situacija je svuda stabilna, ali je potrebna opreznost.

telegraf

Pogledajte još