LJUBITELJI ŽIVOTINJA: Hrane imamo, hvala, ali nam fali oprema

Veterinarski fakultet, Udruženje za zaštitu životinja, Klinika vet i pojedinci zahvaljuju svima koji su do sada već ponudili pomoć u spasavanju životinja.

U cilju što bolje organizacije i pomoći svim onim životinjama koje su ostale zarobljene u poplavama održan je sastanak predstavnika Veterinarskog fakulteta, Udruženja za zaštitu životinja, Klinike vet i pojedinaca koji žele da pomognu životinjama u situaciji koja nas je sve snašla.

Na sastanku je postignut dogovor o akciji spasavanja pasa iz Obrenovca, Krupnja, delova Paraćina kao i ostalih područja koja su zahvaćena poplavama.

U akciji će učestvovati veterinari sa Veterinarskog fakulteta, ronioci i alpinisti, kao i veterinari koji su u inostranstvu već učestvovali u sličnim akcijama spasavanja životinja i imaju dobro iskustvo na tom polju.

Dogovorena je i obavezna veterinarska trijaža, kao i identifikovanje životinja putem fotografija i očitavanja čipa, ukoliko postoji, a zatim slanje svih podataka na jedno mesto i stvaranje jedinstvene baze podataka pronađenih i spasenih životinja.

Baza podataka biće objavljena na profilu Klinike vet i na sajtu www.petface.net, gde će se postojeća baza svakodnevno dopunjavati.

Na ovoj Fejsbuk strani možete da vidite spasene životinje, možda neko prepozna svog ljubimca

Za sve spasene pse će biti pronađen privremeni smeštaj ili će biti odmah vraćeni vlasnicima ukoliko postoje kontakt podaci u čipu. Svim vraćenim i privremeno smeštenim životinjama biće obezbeđena hrana i veterinarska zaštita i lečenje.

Kako ne bi došlo do zloupotreba, isključivo životinje, koje se nalaze u bazi pronađenih i smeštene u privremeni smeštaj ili vraćene vlasnicima imaće pravo na gore navedenu pomoć.

"Najbolje je da se svi koji su zainteresovani da pomognu jave na ovaj SOS broj telefona. Trenutno hrane ima dovoljno, nema opreme", rekli su za “Blic” iz Klinike vet.

Kao i do sada, za sve informacije i pitanja Klinika vet stoji na raspolaganju.

Izvor: Blic

Pogledajte još