ZOVU GA GALE: Ovo je mladić sa fotke koja je obišla svet, ovo je heroj za kojim uzdiše Srbija

Fotografija Milutina Gale Radonjića (18) iz Obreža, na kojoj se vidi kako potpuno mokar u naručju nosi dva crna psa iz poplavljenog područja, obišla je region i svet velikom brzinom. On se priseća kako je izgledao trenutak kada je ona nastala.

- Čuo se huk. Voda je nadirala. Požurio sam da sve životinje isteram traktorom. Voda je bila već do kolena, ali moji su još bili u kući. Mislili su – neće da bude toliko strašno – priča ovaj heroj.

Gale je shavatio ozbiljnost poplava i vode koja je kao luda.

- Krenuo sam odmah sa komšijama da spasavamo stare ljude. Vlasti su rekle da moraju svi da se isele, počele su da pucaju ograde, dve sobe kod komšija su se urušile… Trčao sam kao lud, plašio sam se onoga što bih mogao zateći… – priča Milutin za list “Blic”.

Posle uspešno završenog poduhvata samo što se nije onesvestio kada se setio Crnke i Rokija, svojih šestomečenih pasa, ljubimaca koji su se u tim trenucima grčevito borili za život.

- Krenem ja, ulazim u moje sokače. Mislio sam da su oni pozadi kuće, ali srećom bili su ispred. Video sam jedno kuče kako mu je voda došla do vrata i kako grebe na ogradu dozivajući u pomoć. Zgrabim jedno, zatim drugo… Počele su mi suze. Mislio sam na Crnku i Rokija, na kuću, roditelje, komšije… – priseća se on.

Iako je srednjoškolac, Milutin radi u auto servisu Lukić u Obrežu, a bavi se i fudbalom. Njegova borba za bližnje nije završena.

- Nema kraja dok svi ne budu bezbedni – poručuje hrabri mladić.

telegraf

Pogledajte još