Pomoć: Šta je danas potrebno

Problem počinju da prave i komarci. Za petak i vikend najavljeno je zaprašivanje iz aviona na području Beograda. Najteža je situacija u srednjem Pomoravlju i na obali Drine, ka kojima uglavnom nije okrenuta medijska pažnja.

Svilajnac je i dalje u problemima, ali je nakon što su putevi odblokirani pomoć počeli da stižu. Zato probleme imaju u medijima trenutno nevidljivi a veoma ugroženi Paraćin i Lajkovac, ali i Ljubovija, Vladimirci, Kupinovo i mesta u okolini jedne od kritičnih tačaka Šapca.

Klizišta prave nevolje oko Valjeva, Mali Zvornik ima problem sa strujom, pa su potrebni agregati.

Građevinski materijal je ono čega će najviše trebati u danima koji slede.

B92 više neće objavljivati tabelu sa potrebama centara u Beogradu, jer se time bavi Crveni krst Beograda.

Crveni krst apeluje da se namirnice ne donose u prihvatne centre, već u kancelarije Crvenog krsta Beograda.

NAPOMENA: Tabela je ažurirana nešto pre ponoći.

TELEFONI: Takođe, sve koji imaju podatke za uspostavljanje kontakta sa ljudima iz pojedinačnih prihvatnih centara ili centara za prikupljanje pomoći u Beogradu i Srbiji molimo da pošaljite na pomoc.poplave@b92.net. U polju Subject upišite: Prikupljanje - kontakt (ime centra)

Voda, sredstva za higijenu i za dezinfekciju su najpotrebnija u celoj Srbiji. Potreba za njima će nastaviti da raste u narednim danima. Obuće i odeće uglavnom ima dovoljno.

U prihvatnim centrima širom zelmje uglavnom je uvek potreban plastični pribor za hranu, voda, sredstva za higijenu, kao i maske i rukavice.

Fondu B92, koji pomoć skuplja u bioskopu Reks u Jevrejskoj 16 u Beogradu, prioritetno su potrebni dezinfekciona sredstva, pelene za bebe i za odrasle, sredstva za ličnu higijenu, hirurške maske i rukavice. Garderoba u dogledno vreme neće biti potrebna.

Na teritoriji Beograda za sve informacije možete se obratiti Crvenom krstu Beograda (tviter: @crvenikrstinfo).

Situacija sa hranom je pod kontrolom i ima je sasvim dovoljno, a pošto je kvarljiva, ne treba je donositi.

B92 će i u narednom periodu ažurirati tabelu, u saradnji sa nadležnim organima i volonterima, na mestu zbivanja. U svakoj daljoj verziji naše tabele biće dodavani novi centri i gradovi.

Javite nam ako i vašem mestu treba pomoć.

b92

Pogledajte još