U Ljigu bez kuće 55 ljudi, prvi otkazi odgovornima na Ubu

Dodaje se da 12 klizišta ugrožava veći broj stambenih objekata i značajnih saobraćajnica, a do sada su evnidentirana 162 manja i veća klizišta.

Najveći problem je nestašica cižel-goriva za mehanizaciju angažovanu na saniranju posledica poplava.

Ljig još nema ni tehničke vode zbog mnogobrojnih kvarova na cevovodu od vodozahvata u sela Ba do Ljiga, koji je dugačak 12 kilometara. Opštinski čelnici nastoje da cevi za novi cevovod obezbede uz pomoć sponzora i donatora.

Na Infektivnom odeljenju valjevske bolnice zbrinuta je žena iz Komirića, kod Osečine, stara 80 godina, koju je ujela zmija-otrovnica.

Kako je prvim valjevskim internet novinama www.kolubarske.rs rekla načelnica tog odeljenja Snežana Arsenijević, to je prvi slučaj ujeda otrovnice ove godine, a "baka se dobro oporavlja".

Visoka poslovna škola strukovnih studija (VIPOS) prikupila je humanitarnu pomoć za porodice u zaseoku Arsići u selu Vujinovača, na obroncima Jablanika, koje su danima zbog pokretanja klizišta odsečene od sveta.

Za 12 kuća i više od 20 meštana, među kojima je i dvoje osnovaca, obezbeđeni su konzervirana hrana i sredstva za održavanje higijene.

Studenti i zaposleni VIPOS-a obezbedili su pomoć i za meštane zaseoka Pirgići, u Rebelj u na Medvedniku, čiji su domovi u velikom klizištu uništeni, pa je 12 porodica sa desetoro dece raseljeno na više lokacija.

U Osečinu, pomoć je stigla iz Zubinog Potoka sa Kosova, kao i pošiljka Valjevske eparhije SPC. Otvoreni su dinarski i devizni račun za uplate iz zemlje i inostranstva.

Na Ubu, otkaze će dobiti dvojica radnika zbog neispravnosti sirena za uzbunjivanje, poručio je predsednik te opštine Darko Glišić.

Izvor: Novi magazin

Pogledajte još