Selo Miloševo: Poginuo radnik

U selu Miloševo kod Negotina, jutros je na radnom mestu stradao Z.J. (47) kada je pao sa nepropisno postavljene skele, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Do nesreće je došlo u 8.20, kada je Z.J, angažovan kod poslodaca SMFR "Domi" koji izvodi farbarske radove na stambenom objektu, pao sa visine od 4,6 metara, sa skele koja se nalazila blizu električnog voda i koja je bila nepropisno postavljena.

Po nalogu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Inspekcija rada je odmah izašla na teren i zbog konstatovanih nepravilnosti zabranila rad na gradilištu.

Inspektori su utvrdili da izvođač radova, zanatska radnja "Domi", nije postavio skelu u skladu sa propisima, nije posedovao akt o proceni rizika na radnom mestu, nije imenovao lice za bezbednost i zdravlje na radu, kao ni osposobio zaposlene za bezbedan i zdrav rad.

Kako je saopšteno, vlasnik SMFR "Domi" nije prijavio ni početak radova nadležnoj Inspekciji rada.

Zbog utvrđenih nedostataka inspektori će podneti zahteve za pokretanje krivičnog i prekršajnog postupka protiv vlasnika SMFR "Domi", zaključuje se u saopštenju.

novosti.rs

Pogledajte još