Došla da diže bedem, manijaci hteli da je siluju?!

Napad se desio 18. maja, nakon što je Monika, oko podneva, došla na tu lokaciju kako bi pomogla u punjenju džakova s peskom. Čim je stigla, zadužili su je da seče konopac kojim se vezuju džakovi. Međutim, ona tvrdi da je ubrzo jedna grupa od oko 20 muškaraca počela da joj dobacuje i da je vređa upućujući joj najvulgarnije uvrede i predloge.

- Nisu se zastavili samo na uvredama, već su počeli da me hvataju za grudi, pokušavajući da mi pocepaju majicu, pa sam licem pala na zemlju kako bih se zaštitila. Iako sam bila jedina ženska osoba na tom mestu i pokušavala sam da pomognem u odbrani od poplave, niko od prisutnih nije mi pomogao. Samo su im rekli da prestanu, ali su im, usput, i namigivali - rekla je uznemirena Monika.

Pošto napadi i najvulgarnija dobacivanja nisu prestajali, ona je oko 15 sati krenula kući. Kod obližnje prodavnice ušla je u autobus, ali je za njom ušlo i pet-šest mladića koji su je do tada vređali.

- Zamolila sam vozača da me zaštiti, ali je on rekao da nema ništa s tim i da je njegovo samo da vozi - priča Monika i navodi da se u autobusu sve ponovilo jer su je mladići opet napadali i vređali, dovikujući vozaču da stane i da je izbaci iz autobusa. Čak su je, dodaje ona, i udarili pesnicom po ramenu i leđima.

- Kad sam sišla u Požarevcu, sišli su i oni i sve se nastavilo. Otišli su tek kad sam počela da vrištim. Tad je naišao i policijski automobil, kojim sam odvezena u policiju, gde sam dala iskaz i podnela prijavu - kazala je Monika.

Ona je vidno potresena zbog svega što joj se desilo i dalje je u šoku i strahu da se sama kreće ulicom.

- Ja imam određene psihičke smetnje, ali to ne daje za pravo nikome da me vređa i napastvuje. Iako sam samohrana, nezaposlena majka osmogodišnjeg autističnog deteta, želela sam samo da pomognem jer sam videla na televiziji kako su strašne poplave u našoj zemlji. Ipak, ta moja iskrena želja na kraju mi je presela jer sam vređana i napastvovana, a niko me od prisutnih nije uzeo u zaštitu - kazala je razočarano Monika.

Zbog svega što joj se desilo, ona je napisala pismo načelniku Policijske uprave Požarevac, a njeni roditelji i brat angažovali su i advokata kako bi se ovaj slučaj završio na pravedan način i krivci odgovarali pred zakonom.

alo

Pogledajte još