Bodiroga: KSS organizuje humanitarni turnir za ugrožene poplavama!

Potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije, Dejan Bodiroga, istakao je da će, katastrofa koja je zadesila Srbiju, gde je u poplavama više hiljada ljudi ostalo bez kuća, dodatno motivisati naše košarkaše na SP u Španiji ove godine.

Bodiroga je dodao da će KSS tokom leta organizovati turnir “Trofej Beograda” koji će imati humanitarni karakter i gde će prihod biti uplaćen za ugrožene poplavama.

- Dirnulo me je veliko srce naroda i solidarnost koju smo pokazali. Fenomenalno je to što smo uradili u teškim momentima, mi ako narod imamo u sebi i treba da nastavimo sa ovom solidarnošću i kad prođe ova nesreće – rekao je Bodiroga gostujući u emisiji “POZOVI, POMOZI” na Televiziji Prva i dodao:

- Nole je imao veliku snagu da pokrene svu tu lavinu podrške sportista iz sveta i trgnuo je strane medije svojom prozivkom. Siguran sam da će ova situacija biti još jedan motiv za naše igrače koji igraju za reprezentaciju na predstojećem Svetskom prvenstvu.

Što se tiče saveza mi ćemo organizovati turnir “Trofej Beograda” koji će imati humanitarni karakter – poručio je Bodiroga.

Predsednik KK Partizan, Predrag Danilović, istakao je da sportski klubovi mogu mnogo da pomognu u ovoj teškoj situaciji.

- Svaki normalan čovek ne može da ostane ravnodušan na ovakve stvari. Čovek ne može da u svom sebičluku shvati da se nekom nešto dešava i ne oseća to toliko. Ali, kada se desi vama i u vašoj zemlji i automatski se zapitate oko toga.

- U ovakvoj situaciji, mogh da pomognu klubovi i aktuelni igrači. Sada kada su ti klinci u prihvatilištima, da se dolaskom tih igrača bar malo ozare. Kasnije to je organizovanje utakmica humanitarnih na koje će doći dosta publike – istakao je Danilović.

telegraf

Pogledajte još