Snimanje dečjeg filma Vilenjakova priča stoji zbog novca

BEOGRAD, 27. avgusta 2009. (Beta) - Vizuelim efektima bogat dečji film "Vilenjakova priča", u režiji Stevana Đorđevića, stoji u mestu više od godinu dana zbog nedostatka sredstava za snimanje preostalih 20 odsto scena, kao i za postprodukciju.

Đorđević, dugogodišnji saradnik Radiotelevizije Srbije, rekao je u četvrtak agenciji Beta da postoji opasnost da 80 odsto filma propadne, jer deca glumci odrastaju i menjaju fizionomiju, a za završetak posla je potrebno između 70.000 i 90.000 evra.

"Vilenjakova priča" je ekranizacija bajke o Ivici i Marici, koja je, u produkciji Đorđevićevog Kino kluba "Brvnara" snimana na Tari i u Valdanosu, sa profesionalnim glumcima kao što su Slobodan Ninković, Jelena Jovčić i Paulina Manov, i uz učešće brojne dece.

Saradnici na scenariju su Biljana Maksić i Nikola Pejaković, muziku za film piše Nenad Milosavljevic - Neša Galija, dok je za maske i specijalne efekte zadužen Sendi Kumalakanta, nagrađivan za svoj rad u "Šejtanovom ratniku" Stevana Filipovića (2006).

Pogledajte još