Đani Kalinjano

Peta internacionalna smotra mode u Beogradu ugostila je ove godine i italijanskog modnog kreatora Đanija Kalinjana

Kalinjano je kreator, koji, prema ocenama kritike, spada u sam vrh Italijanske visoke mode. U holu nove zgrade Narodne banke Srbije, predstaviće se kolekcijom visoke mode i couture line kolekcijom koja promoviše nešto ležerniju formu.

Publika će moći da vidi više kratkih haljina, sa crvenom i narandžastom kao dominantnom bojom. Od materijala dominiraju saten, šifon, til – rekao nam je Kalinjano, naglašavajući da su njegovi modeli namenjeni ženama s jakim karakterom koje znaju šta hoće od života.

Njegovu modnu reviju publika je mogla da vidi u Milanu i Rimu, dva grada u kojima Kalijano najviše radi.

- Već spremam i sledeću reviju u kojoj će dominirari zlatna i ljubičasta boja. Poručio bih ženama da, pre svega, nose odeću u kojoj se najbolje osećaju. Trebalo bi ipak da vode računa i o garderobi koje im najbolje pristaje. Veoma je bitno nači taj balans i nositi garderobu u kojoj se lepo osećamo, ali i  izbegavati odeću koja nas može naružiti ili učiniti smešnim.

Iskoritili smo priliku da s ovim modnim kreatorom prorazgovaamo i o drugim stvarima koje muče modnu industriju...

- Da, znam da je jedna mlada manekenka, na žalost, umrla od posledica anoreksije. Ne bih želeo da budem grub, ali ima i ostalih problema i ne mislim da je svet mode jedini krivac za anoreksiju, Mršavih devojaka imate na svakom koraku, u prodavnici, na ulici. Loše je to što se deslio, ali to je posledica više faktora – izričit je Kalijano koji smatra da je pitanje anoreksije, pre svega, lični problem.

Italijanski kreator visoke mode  porazgovaro je s nama i o cenama njegovih modela, iako nije hteo izričito da pomene nijednu cifru, rekao je da se nada da će njegove kreacije i kad je u pitanju materijalni momenat biti dostupne publici u Beogradu.

Danijela Tadić

Pogledajte još