U SLUŽBI HUMANOSTI: Fejsbuk i Tviter digli na noge ceo region i spasli 2.500 života!

Fejsbuk i Tviter gotovo su nezaobilazan način komunikacije, praćenja dešavanja i povezivanja - ključne reči ako se zna da su na tim društvenim mrežama i počele humanitarne akcije za pomoć ugroženima u poplavama u regionu.

Ljudi su se angažovali i virtuelnim putem uspevali da spasu živote, zbog čega je značaj i doprinos tih društvenih mreža "neprocenjiv".

Tako su korisnici Tvitera spasili čak 2.500 ljudi, kaže profiličar Milisav Popović, koji je i sam vrlo angažovan na Fejsu u širenju informacija koje mogu pomoći ugroženima.

Fejsbuk se, recimo, pokazao kao najbolja platforma za širenje informacija, mesto gde se može donirati pomoć, saznati na koje brojeve telefona poslati SMS...

Vlasnici Fejsbuk profila svedoče da su bili suočeni i sa ljudima koji nisu objavili ni slovo, ili pokazali interesovanje za ono što se dešava u Srbiji, Bosni i Hrvatskoj, makar ne na način koji se očekuje i čemu ova društvena mreža zapravo i služi.

Da ne biste zaboravili na humanost i saosećanje sa onima koji pate i da ubuduće dobijate više od 100 lajkova na svakoj profilnoj fotografiji pošaljite poruku na broj 14543, poručuju crnogorski "fejseri".

Izvor: Pressonline

Pogledajte još