Bodibilderka preokrenula svet: Svako ima savršeno telo, dosta je bilo ispiranja mozga!

Sudeći prema broju raznoraznih udruženja, pokreta i kampanja koje su se u poslednjih godinu dana pojavile, u svetu vlada trend reevaluacije onoga što ideali lepote predstavljaju. Godine, telesni nedostaci, ožiljci posle operacije i telesna težina postali su oružje kojim se mnogi bore protiv ideala kojima smo svakodnevno bombardovani. Jedna od glasnijih svakako je Tarin Brumfit, 35-godišnja majka i bivša bodibilderka koja je postala prava internet senzacija pošto je objavila svoje "pre i posle" fotografije koje izokreću uvrežene stavove o onome kako lepo telo treba da izgleda. Njen video je za samo dve nedelje pogledan više od četiri miliona puta, a podelilo ga je preko 20 hiljada korisnika Fejsbuka. Međutim, pokrenula je i javnu raspravu o ovoj temi i to na međunarodnom nivou.

"Mnogi su me pohvalili, ali neki i pokušali da me omalovaže jer tvrde da propagiram gojaznost. Štaviše, govore da nisam dobar uzor svojoj deci", govori Tarin i dodaje: "To me navelo na razmišljanje. Celom su svetu isprali mozak! Žene i devojke se neprestano osećaju kao da nisu dovoljno dobre. Svakog dana se osećamo kao da nas neko osuđuje i koliko smo daleko od nedostižnih ideala".

Tarin dodaje da su žene na dnevnoj bazi izložene napadima onih koji žele da ih nateraju da se osećaju loše zbog sebe samih, a i sama je godinama vodila borbe sama sa sobom pokušavajući da postigne "savršenu liniju".

Pogledajte još