fbpx

Pogledajte: Snažan zemljotres pogodio Grčku i Tursku

Na internetu pojavila se gomila amaterskih snimaka zemljotresa koji kruže grčkim i turskim stranicama o zemljotresu koji je pogodio ove dve zemlje.

Snažan zemljotres jačine 6,5 stepena po Rihterovoj skali pogodio je danas priobalno područje na severu Grčke, a potres se osetio i u Turskoj, Bugarskoj, kao i na jugu Srbije.
Najmanje jedna osoba je lakše povređena kada se na aerodromu u Lemnosu odlomio deo tavanice, saopštila je policija, a preneo AP.

Podrhtavanje tla, kao posedica snažnog zemljotresa na severu Grčke, osetilo se i u Nišu, posebno na višim spratovima stambenih zgrada, prenose lokalni mediji u tom gradu pozivajući se na pozive građana.

Epicentar zemljotresa, čija je jačina izvorno procenjena na 7,2 stepena po Rihteru, a zatim smanjena, nalazio se 77 kilometara jugozapadno od grada Aleksandropolisa, na obali Egejskog mora, saopštio je Američki geološki zavod.

Potres se dogodio na dubini od 10 kilometara, oko 40 kilometara od granice sa Turskom.U delovima zapadne Turske, gde su se od jačine potresa zatresle zgrade, uspaničeni građani istrčali su na ulice, izvestili su lokalni mediji.

Zemljotres se, prema izjavama očevidaca za Rojters, osetio u Istanbulu, kao i Izmiru na egejskoj obali.Za sada nema podataka o eventualnim žrtvama, niti materijalnoj šteti.

Grčku često pogađaju zemljotresi, koji uglavnom ne izazivaju veću štetu. U zemljotresu jačine 5,9 stepena po Rihteru 1999. poginulo je 143 ljudi.

Izvor: Kurir

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.