BRISEL: Dve od tri žrtve pucnjave bili izraelski turisti

Mesto zločina

"Među žrtvama je jedan izraelski par iz Tel Aviva, stari između 50 i 60 godina, koji su bili u turističkoj poseti Briselu", rekao je Palmor za agenciju AFP.

"Mi imamo poverenja da će belgijske vlasti, pravni sistem i policija te zemlje pomno istražiti ovaj strašan zločin", istakao je portparol.

Belgijska policija uhapsila je sinoć osobu osumnjičenu za ubistvo troje ljudi u Jevrejskom muzeju u Briselu, koje se dogodilo po podne, javili su belgijski mediji.

Prema navodima svedoka, ubica je u muzeju pucao na posetioce i ubio dve žene i jednog muškarca, dok je četvrtu osobu teško ranio, a zatim pobegao automobilom.

Prolaznici su uspeli da zabeleže broj tablica, tako da je policija ubrzo presrela automobil i uhapsila napadača, čije ime još nije saopšteno.

Trostruko ubistvo, za koje se pretpostavlja da je izvršeno iz antisemitskih pobuda, naišlo je na oštru osudu političkih lidera i javnosti.

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu ocenio je sinoć da je trostruko ubistvo u Briselu rezultat antijevrejskih i anti-izraelskih osećanja u Evropi.

"Klevete i laži protiv Izraela nastavljaju da se čuju na evropskom tlu kao što se zločini protiv čovečnosti i ubistva počinjena u našem regionu sistematski ignorišu", rekao je izraelski premijer u subotu kasno uveče.

Izvor: Blic

Pogledajte još