Stana Katić se vratila u Srbiju!

0

Poznata glumica srpskog porekla Stana Katić boravila je ovih dana u Srbiji. Kako saznaje “Blic”, ona je prekjuče posetila tetku u Inđiji i nije želela da njen boravak u našoj zemlji bude javno propraćen.

Katićeva je juče otputovala u Hrvatsku, gde takođe ima rođake.

– Stana se veoma radovala poseti rodbini u Inđiji, za koju je veoma vezana. Iako od rođenja živi u Kanadi, tečno govori srpski, pa je insistirala da tokom boravka u Srbiji govori na našem jeziku. Posle ručka sa njima, otputovala je u Hrvatsku – rekao je neimenovani sagovornik.

Da podsetimo, bivši ministar diplomatije u Vladi Srbije Vuk Jeremić objavio je na Tviteru da će poznata glumica posetiti našu zemlju.

– Zaista se radujemo što će naša prijateljica Stana Katić posetiti Srbiju u aprilu. Korene ne treba zaboraviti nikada. Poštovanje – stajalo je u Jeremićevom tvitu.

Stana je rođena u Kanadi u porodici Petra i Rade Katić, Srba iz Hrvatske koji su emigrirali iz tadašnje Jugoslavije. Ima četiri brata i jednu sestru.

Glumila je u seriji “24″, filmu “Zrno utehe” o Bondu, a najveću slavu stekla je zahvaljujući hit seriji “Kasl”, u kojoj igra glavnu ulogu, detektivku Kejt Beket.

Stana je oduvek isticala da se ponosi srpskim poreklom.

– Moji roditelji morali su da budu jaki. Kao doseljenici trebalo je da prevaziđu jezičku barijeru i krenu ispočetka bez ikakve finansijske sigurnosti. Odgajili su i školovali mene, moju sestru i našu braću. Tečno govorim srpski, engleski, francuski i italijanski… Putovali smo i upoznavali se sa svetom. Roditelji su me učili da poštujem svet – izjavila je svojevremo Katićeva.

telegraf

Foto: Screenshot/Youtube

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.