Razdor u DS-u: Božović protiv Đilasa

U Demokratskoj stranci strasti se ne smiruju, a kako je Telegraf.rs već pisao u taboru demokrata formirali su se mnogi klanovi sa svojim kandidatima koji pretenduju na mesto lidera stranke, a poslednje u nizu neslaganje izbilo je na relaciji Balša Božović – Dragan Đilas!

Kako Telegraf.rs saznaje nekadašnji bliski saradnik Dragana Đilasa i prvi čovek beogradskih demokrata Balša Božović definitivno je “okrenuo leđa” trenutnom lideru stranke i sigurno je da ga neće podržati na predstojećim izborima u DS-u za lidera stranke.

Kako saznaje naš portal jaz između Đilasa i Božovića je nepremostiv, a beogradski odbor stranke uskratiće podršku lideru DS-a i za mesto predsednika stranke kandidovati samog Božovića, Dragana Šutanovca, a nije isključeno da podršku tog “najjačeg odbora” u poslednjem momentu dobije Bojan Pajtić.

Kao što smo već pisali u DS-u postoje bar tri struje: Oni koji podržavaju Đilasa, oni koji su protiv njega i podržavaju Pajtića i oni koji su protiv Đilasa, a nemaju još uvek svoje konačno rešenje.

Prva iskra između Đilasa i Božovića sevnula je još pred same vanredne izbore kada je lider DS-a odbio da lider beogradskih demokrata bude imenovan za šefa Izbornog štaba, što Božović nije lako primio.

- Đilas je takav potez morao da povuče, kako bi koliko toliko ugasio požar koji tinja u DS-u i zadovoljio svoje protivnike u stranci koji su bili jasno protiv imenovanja Božovića za šefa Izbornog štaba – kaže naš sagovornik iz vrha stranke.

Drugi sukob na relaciji Božović – Đilas izbio je posle katastrofalnih rezultata DS-a na vanrednim izborima, kada je stranka osvojila “samo” 6 odsto podrške, a lider beogradskih demokrata na svom tviteru tada je napisao:

- Novo vreme traži novi koncept, novu politiku, nove reprezente.

Kako saznaje naš portal Božović, nema nameru da napusti DS, bez borbe, a još nije odlučio da li će prihvatiti inicijativu nekih od lidera DS-a da on bude njihov kandidat za predsednika stranke, a kako tvrdi naš izvor nije isključeno da on podrži i Bojana Pajtića.

Izvor: telegraf

Pogledajte još