Sve manje ljudi u prihvatnom centru u Areni

Trenutno se oko 500 građana nalazi u kolektivnom centru u Beogradskoj areni, čiji se broj, zbog normalizacije situacije u Obrenovcu, smanjuje iz sata u sat, izjavio je danas direktor tog preduzeća Ðorđe Milutinović.

On je zahvalio svim gradskim službama, Crvenom krstu i volonterima, koji su se, prema njegovim rečima, odazvali u fascinantnom broju i koji su pružili nesebičnu podršku svima koji su prošli kroz taj centar.

"U planu je da se tokom juna, pored redovnog programa, organuzuje nekoliko humanitarnih koncerata i sportskih manifestacija za stradale u poplavama"
– rekao je Milutinović.

On je podsetio na ranije otkazani koncert Vlade Georgijeva, koji će biti održan 6. juna i rekao da će isti muzičar narednog dana održati humanitarni koncert za sve koji su stradali u poplavama.

"Takođe, obavili smo razgovore sa predstavnicima Asocijacije evropskih arena, koja u svom članstvu ima 32 arene – kapacita preko 10.000 posetilaca. Svi su nam obećali bezrezervnu pomoć, dok prvi kontigent sa bebi i higijenskom opremom stiže iz Bečke arene",
najavio je Milutinović.

On je istakao da će Beogradska arena podržati svaku inicijativu humanitarnog karaktera, koja će pomoći ugroženima sa poplavljenih područja Beograda i Srbije, saopštila je služba za informisanje Gradske uprave.

Izvor: Telegraf

Pogledajte još