Obavezna provera: Proizvodi na pijaci samo uz potvrdu!

"Opština Pećinci je pretrpela relativno malu štetu od poplava, jer reka Sava ni u jednom trenutku nije probila nasipe oko Kupinova. Jedina šteta od poplave je nastala na poljoprivrednim površinama u nebranjenom delu Kupinskog atara", navodi se u informaciji.

Nadležni u Pećincima ističu i da širom opštine ima štete na poljoprivrednim kulturama izazvane vodoležinama.

"Zbog obilnih padavina i visokog vodostaja Save, voda je uspela da prodre u nekoliko kuća na teritoriji opštine. Nekoliko starijih objekata se srušilo zbog oštećenja prouzrokovanih vlagom, a nekoliko objekata je zbog prodiranja vode postalo neuslovno za život, pa su porodice koje su u njima živele evakuisane", dodaje se u saopštenju.

Građani štetu nastalu na objektima i poljoprivrednom zemljištu treba da prijave mesnim kancelarijama u svojim naseljima, navode nadležni, a Opštinsko veće će, kako je najavljeno, na prvoj narednoj sednici formirati dve komisije – komisiju za procenu štete na objektima i komisiju za procenu štete na poljoprivrednom zemljištu.

Članovi ovih komisija će po prijavama građana izlaziti na teren i vršiti procenu štete nastale izazvane poplavom i podzemnim vodama.

Zaposleni građani Pećinaca, koji su učestvovali u odbrani od poplava, u mesnim kancelarijama takođe mogu dobiti i potvrde kako bi mogli da pravdaju izostanke s posla tokom trajanja vanredne situacije.

Izvor: rtv.rs

Pogledajte još