Ukinuta vanredna situacija u Smederevskoj Palanci

Ovog ponedeljka su svi đaci krenuli u školu, snabdevanje električnom energijom je uredno, a očekuje se da Zavod za zaštitu zdravlja iz Požarevca narednih dana odobri upotrebu vode iz gradskog vodovoda za piće. Shodno zakonu, odluku je potpisao komandant Štaba, predsednik opštine Radoslav Milojičić Kena.

- Saslušali smo izveštaje potpukovnika Saše Veličkovića iz ABHO jedinice Vojske Srbije, policije, vatrogasno-spasilačke jedinice i stručnih službi, Doma zdravlja, Bolnice, tako da su Štab i sve stručne službe dale jednoglasnu preporuku da se ukine vanredna situacija. Zahvaljujem svima koji su pomogli, pre svega volonterima, jer smo u rekordnom vremenu uspeli da uradimo sve što je bilo u našoj moći da se stanje koliko-toliko normalizuje - rekao je Milojičić.

Svim domaćinstvima koja su pretrpela štetu od poplave isplaćena je prva pomoć od 10.000 dinara, urađena je dekontaminacija i sanacija poplavljenog područja, a zaprašivanje protiv komaraca biće sprovedeno narednih dana. Iz Karađorđevog naselja, koje je najviše postradalo, izneto je 70 kamiona smeća, kao 13 tona ostataka uginulih životinja.

Izvor: Blic

Pogledajte još