Novak protiv Ljubičića, Jelena sa Vinči

BEOGRAD, 27. avgusta 2009. (Beta) - Teniser iz Srbije Novak Đoković u prvom kolu Otvorenog prvenstva SAD igraće protiv Ivana Ljubičića iz Hrvatske, dok će Jelena Janković igrati protiv Italijanke Roberte Vinči, odlučeno je žrebom u Njujorku.

Đoković je postavljen za četvrtog nosioca. U prvom kolu igraće protiv 50. tenisera sveta Ivana Ljubičića. Srpski teniser je u istom delu žreba sa petostrukim osvajačem turnira i prvim igračem sveta Rodžerom Federerom, kao i Endijem Rodikom iz SAD.

Viktor Toricki igraće sa teniserom iz kvalifikacija, a Janko Tipsarević protiv Francuza Florena Sere. Jelena Janković, četvrti nosilac, igraće u prvom kolu protiv Ukrajinke Katerine Bondarenko, dok će Ana Ivanović turnir započeti mečom sa Robertom Vinči iz Italije.

Federer će odbranu titule započeti protiv domaćeg tenisera Dejvida Britona, dok će Rafael Nadal, treći nosilac, igrati protiv Rišara Gaskea. Španac bi mogao da igra u polufinalu sa drugim igračem sveta Endijem Marejom.

Jelena Janković, četvrti nosilac, igraće u prvom kolu sa Robertom Vinči iz Italije, dok će Ana Ivanović turnir započeti protiv Ukrajinke Katerine Bondarenko.

Prva teniserka sveta Dinara Safina igraće protiv Austrijanke Olivije Rogovske, dok će Serena Vilijams igrati protiv sunarodnice Alekse Gleč.

Sestre Vilijams nalaze se u istoj polivini žreba i mogle bi da se sastanu u polufinalu Otvorenog prvenstva.

Takmičenje na poslednjem gren slem turniru u sezoni počinje u ponedeljak 31. avgusta.

Pogledajte još