Huligani Žiline napali kamenicama navijače Partizana

BRATISLAVA, 27. avgusta 2009. (Beta) - Posle mirnog navijačkog popodneva u centru Žilne, huligani među navijačima tog slovačkog kluba su neposredno pred utakmicu izazvali manji okršaj sa navijačima beogradskog Partizana.

Oko 500 navijača Partizana u tom slovačkom gradu došlo je uoči revanš utakmice 4. kola kvalifikacija za Ligu Evropa

Ispred ulaza na stadion, gde nije bilo policije, huligani među žilinskim "šošonima" počeli su, prema tvrdnjama svedoka na licu mesta, sa leđa da gađaju kamenicama Partizanove navijače, javila je slovačka agencija SITA.

Partizanovi navijači im nisu ostali dužni, izbila je tuča, i prema informacijama medija, nekoliko ljudi je lakše povređeno, jedan kafić je demoliran, a oštećeno je i nekoliko automobila.

Policija je ubrzo stigla i sprovela navijače Žiline do njihovog sektora, a nekoliko navijača gostiju koji su preskočili ogradu, vratila u njihov sektor, zapretivši, prema izveštajima medija, i uperenim puškama.

Tokom popodneva, uprkos manjim provokacijama i verbalnim čarkama uglavnom domaćih, u centru Žiline vladao je mir. "Šošoni" su čak zajedno sa srpskim navijačima skandirali "Kosovo je srce Srbije" i činilo se da 630 policajaca, među njima i specijalci i još 100 pripadnika železničke policije, neće imati nikakvog posla.

I prolazak Partizanovih navijača iz centra do stadiona i kroz usko grlo ispod železničkog nadvožnjaka, prošao je bez incidenata, sve do te tuče navijačkih grupica na ulazu na stadion.

Pogledajte još