DIKIĆ NAREDIO U SELU MARULJEVAC: Nema alkohola dok traje spasavanje!

Posle izvlačenja uginulih životinja, ispumpava se voda iz dvorišta i kuća i obavljaju dezinfekcija i deratizacija. U ovom selu, nalaze se pripadnici Sektora za vanredne situacije, kojima rukovodi bivši komandant Žandarmerije i pomoćnik direktora policije, Bratislav Dikić.

Uz njih su i pripadnici specijalnog tima iz Francuske, koji su u Drmnu štitili termoelektranu “Kostolac B”, vraćajući svojim pumpama izlivenu vodu u korito Mlave. Međutim, dok svi oni neumorno rade na odvođenju zaostale vode, neki meštani ispijaju pivo ispred prodavnice i često se svađaju, što zbog nervoze usled štete koju su pretrpeli, što zbog dejstva piva.

Osim toga, neki uznemiravaju i francuske spasioce, jer ih “vuku za rukav” i ubeđuju da dođu i uklone vodu iz njihovih dvorišta. Da bi se ovi sukobi i uznemiravanja izbegli, Dikić je doneo odluku o zabrani prodaje i konzumiranja alkohola u Maljurevcu, koja će važiti sve dok se situacija ne normalizuje.

O uvođenju prohibicije meštani su obaveštavani preko razglasa, iz vozila koje je kružilo selom i obišlo sve ulice. Uskoro nakon objave novouvedene mere, došlo je do “prestrojavanja u hodu”, jer nijedan meštanin ispred seoske prodavnice nije više u ruci držao pivo, već sok, sladoled ili cigaretu.

Alo

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.