Umro najteži čovek na svetu

Meksikanac Manuel Uribe, kojeg je 2006. godine “Ginisova knjiga rekorda” proglasila najdebljim čovekom na svetu, preminuo je u ponedeljak u 48. godini nakon što je primljen u bolnicu 2. maja.

Po Maribea je došla Hitna pomoć, a morali su da ga podignu dizalicom, zajedno sa krevetom, na kamion. On je nekada bio težak 557 kilograma, ali je uspeo da smrša i spustiti svoju težinu na 393 kilograma. Ali, nenormalna debljina ostavila je teške posledice po njegovo zdravlje.

Godinama je bio prikovan za krevet u svom domu u gradu Montereju i nije mogao samostalno da se kreće. Uribe je početkom maja primljen u bolnicu zbog nenormalnih otkucaja srca. Doktori još nisu potvrdili uzrok njegove smrti, a uz probleme sa srcem veruje se da je imao teškoće i sa radom jetre.

Oženio se 2008. godine sa Klaudijom Solis, a njihovo venčanje bilo je jedan od retkih dana kada je izašao iz kuće. Pre venčanja je, nakon niza godina vežbanja i dijeta, smršao 250 kilograma.

Uribe je od leta 2002. godine bio privezan za krevet, oslanjajući se na svoju majku i prijatelje koji su ga hranili i čistili.

telegraf

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.