Nikolićeva nelegalna vikendica preživela poplave

- Njegova kuća je uzdignuta. Sa mog splava vidim da je suvo, a mislim da mu ni trava nije pokvašena. Nije ovo ništa strašno, sve kuće su pravljene na stubovima, pa se potope samo šupe. Problem je što ostaje smeće koje niko ne pokupi, to je prava zaraza - priča jedan od komšija.

Nikolić očito ne haje za zarazu, jer mu je okućnica potpuno suva, u šta su se naši reporteri i uverili. Graditelji su radili bez zvaničnog projekta i bilo kakve dozvole, ali su ipak mislili na poplave i uspeli potpuno da zaštite Nikolićevu kuću od nabujale Save. U uređenje pristupa kući uloženo je mnogo novca.

Kuću na obali reke, u neposrednoj blizini Nikolićeve vikendice, nelegalno je sagradio i Filip Bačević, sin Milana Bačevića, ministra rudarstva i prostornog planiranja. On je vikendicu podigao u blizini konjičkog kluba „Stremen“ u Jakovu. Kuća je izgrađena na zemljištu površine 11 ari, koje je Bačević zakupio od JP „Srbijašume“ i plaća ga 8.000 dinara mesečno.

Kako smo saznali, tokom dana u vikendici je bilo ljudi, a verovatno su hteli da se uvere da je sve u redu i da pripreme odmorište za dugo toplo leto.

Nikolić je ovu kuću podigao još 2010. godine, dok je bio na čelu SNS, a ona se formalno vodi na njegovog sina Radomira. Prizemlje Nikolićevog čardaka ima površinu od 73 kvadrata, a bar toliko imaju i sprat i potkrovlje. U istom dvorištu nalazi se i kuća njegovog drugog sina Branislava. One su ograđene i imaju dobro uređen prilaz, a sve to nalazi se na zemljištu JP „Beogradvoda“ i na mestu gde je gradnja zabranjena. Zbog prirode zemljišta nijedna kuća ne može da bude legalizovana.

Gradnja nelegalnih objekata u ovom kraju počela je još 2003. Zemljište na kojem su one sagrađene pripada JP „Beogradvode“. U opštinama Novi Beograd i Surčin ranije su nam rekli da oni ovde nemaju nikakvu nadležnost i da je odgovornost na ovom javnom preduzeću.

Izvor: Blic

Pogledajte još