Čačak: Oštećeno 580 domaćinstava

Ilić je rekao da je preliminarna šteta na gradjevinskim objektima oko 120 miliona dinara, od čega je 15,5 miliona dinara šteta na privrednim objektima, na sednici Gradske skupštine.

Ilić je istakao da je 1.043 seoskih domaćisntava prijavilo štetu na usevima i da je ona procenjena na oko 880 miliona dinara. U čačanskim selima poplavljeno je oko 1.800 hektara oranica.

Na teritoriji Čačka poplava je oštetila nekoliko mostova i više desetina kilometara puteva, a preliminarana šteta na putnoj infrastrukturi je oko 72 miliona dinara.

Sa poplavljenog područja uklonjeno je 1.480 uginulih životinja medju kojima je bilo najviše živine i izvršena je dezinfekcija oko 70 odsto poplavljenog područja.

Ilić je istakao da Čačak u poplavama nije imao ljudskih žrtava, da nije bilo povredjenih i dodao da će Grad pomoći u sanaciji štete.

Opozicioni odbornici Dveri, kao i vladajuće Srpske napredne stranke, zatražili su da na narednoj sednici bude iznet detaljan izveštaj o aktivnosti Gradskog štaba za vanredne situacije i pojedinačnom zalaganju i odgovornosti oko preventivnih radnji i preduzetih mera u poplavljenom području.

Odbornici Gradske skupštine odrekli su se današnje dnevnice koja će biti uplaćena Fondu za pomoć ugroženima od poplava na području Čačka.

Izvor: Beta

Pogledajte još