Holanđani nam poslali pušku u humanitarnoj pomoći!

Carinici su danas u pošiljci humanitarne pomoći iz Holandije namenjenoj ugroženima u nedavnim poplavama otkrili jednu vazdušnu pušku kalibra 4,5 mm, sa jakim optičkim nišanom i 750 dijabola.

Ovaj incident otkriven je na graničnom prelazu Batrovci zahvaljujući mobilnom skeneru koji neprekidno radi na tom graničnom prelazu, navodi se u saopštenju Uprave carina.

Pomoć je prevozio kamion holandskih registarskih oznaka kojim je upravljao holandski državljanin srpskog porekla, a nakon što je uočeno oružje na skeneru carinici su kamion detaljno prekontrolisali i u tovaru polovne odeće, obuće i higijenskih sredstava pronađena je pomenuta puška.

Vozač kamiona je izjavio da je puška njegova i da je on stavio u tovar, ali kako se radi o vrsti oružja, slučaj je predat u dalju nadležnost policiji, navodi carina i podseća da ovo nije usamljen slučaj da pojedinci pokušavaju da iskoriste svaku, pa i kriznu, situaciju za svoju korist.

U prethodnom periodu je zahvaljujući saradnji sa drugim državnim organima otkriveno da pojedini tovari čak nisu došli na mesta na koja su sa graničnog prelaza upućeni, već da je roba završila, na primer, na pijacama.

Istrage o takvim slučajevima su u toku i uskoro očekujemo konkretne rezultate.

Izvor: telegraf

Pogledajte još