Indijski okean: Malezijski avion ipak nije pod površinom ovih voda

Nestali malezijski putnički avion ne nalazi se u području u kojem su detektovani akustični signali dovedeni u vezu sa ovom letelicom, saopštili su australijski zvaničnici.

Robotska podmornica "Blufin-21" završila je pretraživanje ove oblasti i nije pronašla ništa, navodi se u saopštenju australijskog Centra za koordinaciju potrage.

Sada će ponovo biti izvršena provera podataka sakupljenih tokom potrage, a biće dopremljena i dodatna oprema, prenio je Bi-Bi-Si.

Avion na letu "MH370" nestao je 8. marta na letu od Kuala Lumpura ka Pekingu. U njemu je bilo 239 putnika i članova posade.

Zvaničnici su korištenjem satelitskih podataka zaključili da je avion pao u vode Indijskog okeana, sjeverozapadno od australijskog grada Perta.

Tokom potrage zabeležena su četiri zvučna signala "ping", za koje se prvobitno verovalo da su poticali sa crnih kutija nestalog aviona.

"Naša najbolja teorija je da su ti signali poticali sa nekog broda ili iz elektronike lokatora akustičnih signala", izjavio je Majkl Din, inženjer u američkoj mornarici.

Do sada nisu pronađeni nikakvi ostaci letelice i još nije objašnjen njen nestanak.

Izvor: Blic

Pogledajte još