Komesarijat za izbeglice: Zahtevamo hitno rešavanje stambenog pitanja!

Predsednik Koalicije udruženja izbeglica Miodrag Linta izrazio je solidarnost sa raseljenim Obrenovčanima, kao i da razume njihovo nezadovoljstvo zbog toga što su preseljeni u izbeglički kamp u Krnjači.

Kako se navodi u saopštenju koalicije, "u tom kampu vladaju uslovi nedostojni čoveka", a ta koalicija očekuje da Grad Beograd obezbedi minimum životnih uslova za privremeni smeštaj sve dok se ne steknu pretpostavke za povratak svih evakuisanih lica u Obrenovac.

Linta podseća da deo izbeglih i prognanih lica iz Hrvatske i Federacije BiH i raseljenih lica sa Kosova i Metohije dugi niz godina žive u izbegličkom kampu Krnjača i sličnim legalnim i nelegalnim izbegličkim centrima u kojima nisu obezbeđeni normalni uslovi za život.

Linta podseća javnost da veliki broj prognanih i raseljenih lica godinama plaća kiriju u privatnom smeštaju. "Tražimo da Komesarijat za izbeglice, u što kraćem roku, reši stambeno pitanje prognanih i raseljenih lica, posebno onih, koji žive u neljudskim uslovima", podseća se u saopštenju.

Izvor: B92

Pogledajte još