Evo zašto beže od vezivanja: Top 5 muških strahova od braka

1. Manjak seksa
Najveći muški strah od ulaska u brak povezan je sa seksom. Oni strahuju da će stavljanjem burme kod žene izazvati manjak seksualnog apetita. Jedino rešenje problema je održavanje strasti. Imajte na umu da seks oslobađa od stresa, pojačava cirkulaciju i oslobađa hormon sreće.

2. Nepremostive životne prepreke
Život je prepun prepreka. Bolest, smrtni slučaj u porodici ili finansijski šokovi samo su neki od problema koji mogu da uzdrmaju stabilnu vezu. Ali, upravo u tim situacijama partneri se zbližavaju, a njihova veza postaje jača. Ako zajedno “pregrmite” male probleme, bićete spremni da “pregurate” i one veće.

3. Prestanak privlačnosti
Ukoliko želite da budete sigurni da između vas i vaše partnerke neće nestati strasti, u vezu bi oboje trebalo da uložite malo truda. Povremeni komplimenti, kao i trenuci prepuni strasti, vezi daju dinamiku koja je i te kako važna.
Pročitajte još i zbog čega muškarci konstantno brinu, ali vam to nikada neće priznati!

4. Šta ako nismo srodne duše?
Izraz “srodne duše” zapravo je samo pojam sa filmskog platna, posebno ako ste ga izgovorili s nekoliko različitih partnera. Niko od nas nije osuđen na samo jednu osobu s kojom može da bude srećan. U životu ćemo upoznati mnogo kvalitetnih ljudi sa kojima imamo puno toga zajedničkog. Među njima će se naći i osoba s kojom želite da provedete život. To ipak ne znači da će u vašoj vezi uvek cvetati ruže, već da pored sebe imate osobu na koju možete računati u dobrim i lošim trenucima.

5. Šta kao se ispostavi da smo dva potpuno različita sveta?
Brak je drugi korak u vezi. Prvi korak je faza upoznavanja u kojoj partneri uživaju u zajedničkom društvu, pa malo po malo počinju da otvaraju svoju dušu dragoj osobi. Upravo tokom te faze muškarac i žena otkrivaju svoje planove, želje i životne ciljeve, što znači da je brak kao takav samo nastavak prirodnog toka stvari. Otvoreni i iskreni razgovori jedini su način da u potpunosti upoznate osobu i shvatite šta ona misli i oseća.

Zadovoljna.hr

Pogledajte još