Drama o Mileni Pavlović Barili na jesen u BDP-u

BEOGRAD, 28. avgusta 2009. (Beta) - Drama inspirisana životom slikarke Milene Pavlović Barili (1909-1945) "Mesec u plamenu", čiji je autor Sanja Domazet, biće tokom jeseni premijerno izvedena u Beogradskom dramskom pozorištu (BDP).

Drama, zasnovana na pismima koja su razmenjivale Milena Pavlović Barili i njena majka Danica Pavlović, biće izvedena na Maloj sceni BDP-a, u okviru obeležavanja veka od rođenja slikarke, saopšteno je iz Ministarstva kulture Srbije.

"Ponovo sam, posle drame 'Krila od olova', pisala o Mileni Pavlović Barili, zato što njen bogati slikarski opus i intrigantna, raritetna ličnost omogućavaju da se o toj izuzetnoj ličnosti piše u više navrata i s različitih aspekata", navela je Sanja Domazet.

Obeležavanje jubileja Milene Pavlović Barili počelo je velikom izložbom u Galeriji Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) u Beogradu, na kojoj je od 17. jula do 25. avgusta bilo predstavljeno više od sto dela iz kolekcija slikarkine spomen-galerije iz Požarevca i beogradskog Muzeja savremene umetnosti (MSU).

Pogledajte još