Podrška Vučiću: Čak 69 posto stanovništa je uz sadašnjeg premijera!

Srpsku naprednu stranku podržava polovina biračkog tela, a podrška njenom lideru, premijeru Aleksandru Vučiću, dostiže čak 69 odsto, pokazalo je istraživanje agencije Faktor plus, koje objavljuje današnja štampa.

Srpska napredna stranka izašla je iz vanredne situacije neokrnjenog rejtinga, čak i nešto uvećanog u odnosu na rezultat zabeležen na izborima 16. marta, piše "Politika" i dodaje da su druge parlamentarne stranke na sličnom nivou kao pre dva i po meseca.

Anketa "Faktor plusa" rađeno je na uzorku od 1.040 ispitanika, od 27. do 29. maja.

Kako se navodi, na pitanje za koju stranku bi glasali, 50,1 odsto anketiranih odsto odgovorilo je da bi to bila SNS, koja je na izborima u martu osvojila 48,35 odsto glasova.

U istom istraživanju javnog mnjenja, socijaliste je podržalo 12,8 odsto anketiranih (na izborima 13,49 odsto), Demokratsku stranku 6,2 odsto (na izborima 6,03), a Novu demokratsku stranku 5,8 odsto (na izborima 5,7 odsto).

Ovi rezultati pokazuju i da se procenat onih koji bi glasali za neku drugu stranku poklapa i sa brojem rasutih glasova na izborima, što bi moglo da znači da birači koji su glasali za stranke koje su ostale ispod cenzusa još nisu potražili favorite među onima koje su ušle u parlament.

Izvor: Novosti.rs

Pogledajte još