Trik koji će vas oduševiti: Razdeljak koji će vas podmladiti pet godina!

Većina žena zna da prava frizura i boja umeju da nas učine mlađima ili starijima i po deset godina. Često nismo sigurne kako da podesimo razdeljak, jer, ipak, razdeljak na pogrešnu stranu ume da nas ‘ostari’ više nego što je dozvoljeno. A, realno gledano, kada ga stavimo na dobru stranu postignemo efekat gotovo isti kao odlazak kod plastičnog hirurga.

Isprobavamo pet tipova razdeljaka kako bismo ustanovili s kojim izgledamo najmlađe:

RAZDELJAK PO SREDINI: DODAJE SEDAM GODINA

Kako da ga napravite: Najlakše je napraviti razdeljak brzim potezom češljem, i to na mokru kosu. Uzmite oštri deo češlja i krenite od sredine čela ka potiljku.

PRESUDA: Mrzimo ovaj razdeljak! Iako se svi nadamo da ćemo uz ovakav razdeljak izgledati šik i elegantno, često dobijamo neku osušenu staricu koja je sve samo ne privlačna. Iako ovo jeste zvanično elegantan i klasičan izgled, ume da povuče lice na dole.

CIK-CAK RAZDELJAK: ODUZIMA DVE GODINE

Kako da ga napravite: Najlakše ga je napraviti na vlažnu kosu. Najpre, napravite razdeljak po sredini. Potom, uzmite oštraj kraj češlja i krenite da pravite cik-cak pokrete od čela (početka kose) ka tački na kojoj želite da završite razdeljak.

PRESUDA:Mišljenja su podeljena. Iako je cik-cak i dalje je razdeljak po sredini zbog čega dodaje na godinama. Međutim, ako napravite malo razbarušeniju varijantu, izgledaćete mlađe. Uz to, kosa će vam izgledati gušće jer cik-cak razdeljak dodaje na volumenu koji dalje podiže jagodice te lice izgleda mlađe.

RAZDELJAK SA DESNE STRANE: ODUZIMA PET GODINA

Kako da ga napravite: Nakvasite kosu tek, tek. Uzmite oštriji deo češlja i krenite da ga povlačite od čela ka potiljku, do tačke u kojoj želite da se razdeljak završi. Najbolje bi bilo da razdeljak bude u liniji sa najvišom tačkom desne obrve. Na taj način, ‘povlačite’ jagodične kosti ka gore. Na sve to, ukoliko vam je jedno oko veće od drugog (većini ljudi jeste), i to je baš ovo desno oko, naglasićete ga i izgledaćete još lepše!

PRESUDA: Prelepo! Razdeljak na ovoj strani naglašava veće oko, a veće oči (krupnije) daju licu izgled mladosti!

RAZDELJAK SA LEVE STRANE: DODAJE PET GODINA

Kako da ga napravite: Umesto što biste klasično delili kosu (kao što je slučaj sa desnim razdeljkom), ovog puta kao tačku orijentacije uzmite kraj obrve (umesto najviše tačke obrve). Tek kada ste tu tačku uzeli kao smernicu, ispratite ono što smo već naučili - na polu-vlažnu kosu pravite razdeljak povlačenjem ravne linije od početka čela ka temenu, najoštrijim delom češlja.

PRESUDA:Divno! Malo niži razdeljak daje frizuri uglađen i šik izgled. Međutim, da biste dobro izgledale ovako, gledajte da ovakvu frizuru nosite kada idete na neki događaj poput odlaska u operu, pozorište, na porodično okupljanje, svadbu....

RAZDELJAK MALO OD SREDINE: ODUZIMA ČETIRI GODINE

Kako da ga napravite: Najbolji način da nađete odgovarajući ‘pomereni’ centralni razdeljak je da ispratite liniju unutrašnjeg ruba oka (desnog) i da podelite kosu direktno u liniji sa tim.

PRESUDA: Ovo je često omiljeni razdeljak frizera i dama koje žele da izgledaju mlađe. Vojvotkinja od Kembridža nosi ovaj razdeljak. Razlika između centralnog i ovog razdeljka je u jednom centimetru a TOLIKO drugačije izgleda. Ublažava vam crte lica i bradu i lice će vam sijati od svežine.

Izvor: Dailymail

Izvor fotografija: Frances Childs/Dailymail

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.