Obrenovac pod smećem: Dnevno i preko 400 tona!

Na sastanku Štaba koji koordinira službama bezbednosti u poplavnom području Obrenovca, odlučeno je da je, nakon naselja Sava, i naselje Rojkovac spremno za vraćanje radno sposobnog stanovništva, saopštila je Gradska opština Obrenovac.

Radi se o stanovništvu koje može da obavlja fizičke poslove, da čisti objekte od mulja i smeća, izbacuje vodu...I njima je, međutim, savetovano da ne noće u Obrenovcu i da primenjuju veliki oprez pri radu kako se ne bi zarazili, a takođe se i dezinfikuju prilikom izlaska iz Obrenovca, ako bi se sprečilo eventualno iznošenje zaraze iz te opštne.

Čelnici Štaba koji koordinira službama u Obrenovcu kažu da je nezahvalno prognozirati kada će svim stanovnicima Obrenovca biti omogućen povratak jer na terenu i dalje ima dosta problema. Najveći su kanalizacija i smeće.

Zbog toga se apeluje na Obrenovčane da imaju razumevanje i srpljenje. Kako nam je rečeno, problem kanalizacije se rešava, ali se to ne može završiti tako brzo s obzirom na to da je ona potpuno uništena. A dok se ona ne osposobi izbijanje zaraza je moguće.

Kada je reč o smeću, dnevno se iz Obrenovca iznese oko 400 tona smeća, a taj broj će se povećavati kada i ostalima bude omogućen povratak u njihove domove i kada oni počnu da izbacuju uništene stvari na ulicu. Sva raspoloživa sredstva beogradskih komunalnih službi stavljena su na raspolaganje Obrenovcu, a u pomoć stižu i komunalci iz Vojvodine.

Izvor: B92

Pogledajte još