Na Horgošu zaplenjeno 113.000 evra!

Carinici su danas na graničnom prelazu Horgoš sprečili dva prekršaja za koja se osnovano sumnja da predstavljaju pokušaj pranja novca. Reč je o sumi od gotovo 113 hiljada evra.

Pripadnici Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja Uprave carina iz Subotice su oko 8.30 sati, na ulazu u Srbiju, zaustavili automobil sa prikolicom, beogradskih registarskih oznaka, koji se nalazio u traci predviđenoj za putnike koji nemaju ništa da prijave za carinjenje.

Automobilom "sitroen C5" upravljao je srpski državljanin iz Beograda, a u vozilu se nalazio i suvozač, takođe srpski državljanin. Obojica su izjavila da sa sobom nose samo lične stvari, dok im se u prikolici nalazi redovno registrovan motor marke "jamaha".

Detaljnom kontrolom koja je sprovedena u saradnji sa policijskim službenicima, u prikolici je među ostalim ličnim stvarima, u kombinezonu za moto kros trke, ispod štitnika za laktove i ramena, pronađeno sakriveno 50.000 eura.

Nedugo zatim, oko 10.30 sati, na istom graničnom prelazu pojavila su se još dva putnika u automobilu "foksvagen pasat" sa prikolicom na koju je takođe bio natovaren istovetan motor za kros trke.

Carinici su i ovoga puta izvršili detaljan pregled prikolice i na istom mestu, u kombinezonu, ispod štitnika za laktove i ramena, pronašli sakrivenih 62.990 eura.

Oba vozila su nakon otkrivenih deviznih prekršaja dodatno pregledana na mobilnom skeneru, ali nisu otkrivene druge nepravilnosti. Kako je ustanovljeno da u oba slučaja postoje elementi krivičnog dela putnici, vozila i novac su predati u dalju nadležnost policiji.

Pogledajte još