TUGA: Mališan se udavio u bari trčeći za sandalom

Ova bara služi kao rezervoar za vodu koju meštani zaseoka Krivo brdo u selu Ostružanj koriste za zalivanje useva.

Stevanovi roditelji Dobrivoje Matić (28) i Jadranka (25) juče su bili u Osečini kako bi pripremili sahranu mlađeg sina. Šokirani su, slomljeni bolom i nevericom zbog tragedije.

Dečakovi deda i baba prepričavaju da su u igri u trenutku tragedije sa njihovim unucima bili i blizanci iz komšiluka. Ali niko od odraslih nije primetio kada su se dečaci udaljili između kuća gde su se igrali i krenuli ka bari koja je na oko 300 metara od njihovog doma.

- Bati je ispala sandalica sa noge i otkotrljala se u baru. Pokušao je da je dohvati, ali se okliznuo i upao. Video sam da je isplivao. Dotrčao sam, pružio mu štap, hteo sam da ga izvučem iz vode. Uhvatio se na trenutak, ali je onda potonuo i nisam više mogao da ga dohvatim - tiho priča, a onda obara pogled njegov brat Dejan.

Brat je sa blizancima potrčao da pozove odrasle u pomoć. Međutim, do prve kuće delila ih je strma i klizava uzbrdica, uz koju su se teško uspinjali. Dok su stigli, međutim, Stevan se već utopio. Jedan od komšija Matića, Živojin Arsenović, kaže da je kada su dotrčali do bore na površini plutala dečakova sandala.

Spremali rođendan
Roditelji Dobrivoje i Jadranka Matić spremali su za mlađeg sina Stevana veliku proslavu petog rođendana, koja je trebalo da bude narednoga meseca.

- Skočili smo, bili smo u vodi do grla, pokušavali da zaronimo, ali ništa nismo videli u vodi. Svi su pokušavali, ali telo se nije naziralo. Nije bilo spasa. Pre dva meseca je iskopan ovaj rezervoar, nijedno dete mu nije prilazilo pre ove strašne tragedije - nemoćno širi ruke Arsenović i objašnjava da su tek kada su pumpama iscrpli deo vode videli telo.

U zaseoku Krivo brdo, pričaju komšije porodice Matić, u 15 kuća ima više od 30 mališana zbog čega su im lokalne vlasti napravile asfaltni put. Sva deca, kako kažu, igraju se zajedno i brinu jedna o drugima, tako da su svi u neverici zbog toga šta je dečake navelo da prvi put odu do bare.

Izvor: Blic

Pogledajte još