Preminuo Radoslav Lale Sekulić

Bivši direktor “Habitfarma” Radoslav Lale Sekulić (74) preminuo je jutros posle duže bolesti u Beogradu u 76. godini života.

Bio je dugogodišnji direktor preduzeća “Javor” u periodu kada se ono ubrajalo među najuspešnije konfekcije u čitavoj Jugoslaviji. Sa oko 3600 radnika, 13 pogona u Ivanjici proizvodilo je 10 miliona košulja, uglavnom za izvoz.

Tokom poslovne karijere završio je ekonomski fakultet. Bio je direktor Savezne uprave carina od 1991. do 1995. godine, a zatim specijalni savetnik predsednika Vlade Savezne Republike Jugoslavije Radoja Kontića.

Kupac je ugostiteljskog preduzeća “Inex Moravica” i trgovinskog preduzeća “Novi dani”. Godinu dana bio predsednik opštine Ivanjica, 2008., ali se povukao zbog bolesti.

Njegovo ime pominjano je i u brojnim aferama, najpre navodno zbog malverzacija prilikom nabavke citostatika, a potom i u istrazi o zloupotrebama kredita dobijenih od “Agrobanke”, prenosi Blic.

Krivičnu odgovornost za “Agrobanku” izbegao je zbog teške bolesti. Pušten je iz pritvora i prebačen sredinom februara na lečenje u Zavod za specijalizovanu rehabilitaciju u Ivanjici.

Sahrana će se obaviti u nedelju u Sekulićevom rodnom selu Radaljevo.

telegraf

Pogledajte još