fbpx

Za ljubitelje "Igre prestola": Gvozdeni presto iz kultne serije na Kalemegdanu!

Posle Budimpešte, Poljske, Rumunije, Holandije i Hrvatske, čuveni Gvozdeni presto stiže i u Beograd! Obožavaoci ekranizovanog ciklusa romana Džordža R. R. Martina „Pesma leda i vatre“, moći će da „zauzmu“ presto, da se slikaju u njemu i bar nakratko zavladaju fantastičnim svetom Vesterosa.

S obzirom na tragičnu situaciju koja je pogodila našu zemlju, Gvozdeni presto će u Srbiji biti povezan sa humanitarnom akcijom za žrtve poplava. Naime, HBO poziva sve fanove i građane da im se pridruže u skupljanju pomoći i pošalju SMS na 1003 .

Gvozdeni presto će biti svečano otkriven u Muzičkom paviljonu 31. maja u 11.00, na kom će svakog dana biti izložen od 10.00 do 21.00, do srede, 4. juna.

Presto je u svim zemljama kroz koje je prošao izazvao neverovatno interesovanje. Fanovi serije čekali su u redu satima samo da bi osetili „moć“ čuvenog Prestola oko koga se, evo već četvrtu sezonu, bori nekoliko plemićkih porodica iz Vesterosa.

Na Kalemegdanu će biti izložena replika originala iz serije koja je napravljena u „prirodnoj“ veličini. Presto je visok 220 centimetara, širok 165, a dugačak 185 centimetara. Njegova težina je 135 kilograma.

U organizaciji ovog događaja učestvovali su i JP „Beogradska tvrđava“, borilačko društvo „Svibor“ i butik venčanica „Odiva“.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.