TRAGEDIJA: Poginula posle proslave male mature

Maloletnica je od teških povreda glave preminula na licu mesta, a vozač i dečak od 14 godina koji je bio s njima u automobilu zadobili su samo ogrebotine. Nesrećna devojčica je, kako „Blic“ saznaje, bila na proslavi male mature u restoranu u Velikoj Plani, a Marko S. je došao po nju da je odveze kući.

"Oni žive u istom dvorištu, praktično u istoj kući. Marko joj je brat od tetke i zato je otišao da je zajedno s drugom doveze", objašnjavaju meštani Radovanja, potreseni pogibijom njihove mlade komšinice.

U oštroj krivini, u Ulici kralja Petra Prvog, na ulazu u Novo Selo, on je, po svemu sudeći, izgubio kontrolu nad automobilom. “Golf” je potom silovito udario u betonski stub kraj kolovoza.

"Uzrok je prebrza vožnja, ali i to što je vozač, kako je utvrđeno, bio pod uticajem alkohola. Zbog toga je uhapšen pod sumnjom da je izvršio teško delo protiv bezbednosti saobraćaja i određeno mu je policijsko zadržavanje, po čijem isteku će biti priveden osnovnom javnom tužiocu u Velikoj Plani", 
kaže Saša Nikolić iz smederevske Policijske uprave, u čijoj nadležnosti je velikoplanjanska opština.

Proslava male mature u restoranu kraj železničke stanice u Velikoj Plani se završila dva sata posle ponoći. Gde su putnici iz „golfa“ bili pre nesreće, s obzirom na to da je automobil s puta sleteo oko pet sati izjutra, utvrdiće istraga.

Izvor: Blic

Pogledajte još