STRAVIČAN ZLOČIN: Zaklao prijatelja koji ga je terao da večera

Ubistvo se dogodilo u dvorištu kuće Marije Caranović (72) u Grabovici, s kojom je Stević živeo u vanbračnoj zajednici. Policija je uhapsila Lazarikića zbog svirepog ubistva i određen mu je pritvor od 48 sati.

Meštani objašnjavaju da je Lazarikić pripit došao kod Stevića, s kojim se često družio i pio. Od komšije je tražio rakiju. Stević je odbio da mu da alkohol i kazao mu je da mora prvo nešto da pojede. Nudio ga je večerom i bio je uporan.

- Rakiju ću ti sipati kasnije, kada budeš jeo - poručio mu je Stević.

Ali Lazarikić je odbijao da bilo šta pojede. Između njih dvojice je ubrzo usledila prepirka. Svađa je prerasla u tuču, a već pripit, Lazarikić je dohvatio nož koji je bio na stolu ispred prijatelja. Zatim je sečivom ubadao domaćina u grudi i potom mu prerezao vrat.

Pomoć i nadničenje
Borislav Stević često je pomagao Jovici Lazarikiću. On se brinuo o mladiću koji je rano ostao bez oca, a ubrzo potom ga je napustila i majka. Ubica je u selu Korbovo radio u nadnici.

- Slika krvavog Borislava mi je još pred očima, ne mogu da dođem k sebi. Bila sam u kući, čula svađu i Borino zapomaganje: „Molim te, nemoj da me kolješ“. Kako se jedva krećem, dok sam stigla u dvorište, imala sam šta i da vidim. Moj Borislav je ležao na zemlji, oko njega je bila lokva krvi. A on je molio za pomoć - drhtavim glasom priča Marija.

Nevenčana supruga je u šoku izašla na put ispred kuće i pozivala pomoć. Njene jauke su čule komšije, koje su dotrčale i pozvale policiju i Hitnu pomoć.

- Bilo je pitanje dana kada će Lazarikić nekoga ubiti, iako su ljudi hteli da mu pomognu. Nažalost, on je krenuo stranputicom. Dva puta je pokušao da se ubije, pa je bio na lečenju od alkohola - kaže jedan meštanin.

Ubica pretio batinama
Meštani Grabovice objašnjavaju da je osumnjičeni ubica bio više pijan nego trezan. Sa Stevićem se često družio i zajedno su znali da popiju koju čašicu više. U poslednje vreme Jovica Lazarikić je postao agresivan, svađao se s ljudima, pretio im batinama, a uzrok je, najverovatnije, alkohol.

Izvor: Blic

Pogledajte još