Vrtoglavo: Pogledajte koliko novca Goca Tržan daje za ćerkino školovanje!

Ulaže u ćerkino obrazovanje.
Goca Tržan upisala je sedmogodišnju ćerku Lenu u privatnu osnovnu školu koja radi po čuvenom Montesori programu, koji je u Srbiji počeo da se primenjuje 2011. godine, objavio je magazin Stori. Pevačica će za osam godina ćerkinog školovanja dati čak 32.000 evra. Iako je Goca bila protivnik privatnih obrazovnih ustanova, odlučila je da njeno dete ipak od septembra krene upravo u školu koja nije državna.

Privilegije

- Lena je nedavno prošla brojna testiranja za upis u školu. Ustanova koju je Goca odabrala je verifikovana od Ministarstva prosvete i sporta i programski sadržaj je isti kao i za sve ostale škole. Pevačica će od prvog do četvrtog razreda godišnje plaćati po 3.500 evra, a od petog do osmog 4.500 evra. Svako dete ima pravo na školski prevoz od kuće, a u odeljenju bude po 15 učenika. Deca uče dva strana jezika - kaže naš izvor i dodaje da Goca bivšeg supruga Ivana Marinkovića nije pitala za mišljenje pošto ona sama sve finansira.
Pozvali smo Tržanku i ona je potvrdila naša saznanja:

Nastava na srpskom

- Bila sam protivnik privatnih obrazovnih ustanova, međutim, nedavno sam promenila mišljenje. Pozvana sam na prezentaciju škole i oduševila sam se kad sam videla kako sve to izgleda. Njihov odnos prema učenicima se razlikuje, obrazovanje, način na koji se radi s njima. Najbitnije mi je što je njihov sistem prihvaćen kao u većini najvećih škola na svetu. Logično je da želim da mi dete ide dobrim putem. Nastava je na srpskom jeziku, ali se radi po najsavremenijem sistemu obrazovanja. Sigurna sam da će se Lena dobro snaći i da će se u njoj probuditi interesovanje za gradivo.

Tradicija
PROGRAM OSMISLILA
MARIJA MONTESORI

Program Montesori postavila je Marija Montesori, lekar, pedagog i filozof. Počeo je da se primenjuje u školama još pre sto godina, a za cilj ima negovanje individualnosti svakog deteta ponaosob. Zbog malog broja učenika u razredu dva učitelja mogu u potpunosti da se posvete svakom ponaosob. Pored školskih obaveza, učenici imaju i vannastavne aktivnosti kao što su balet i sport, i mnoge druge.

Svetski džet-set
BRITANSKI PRINČEVI UČILI
PO PROGRAMU MONTESORI

Prinčevi Vilijam i Hari svojevremeno su učili po programu Montesori. Pored njih, mnogo uticajnih ljudi svoje obrazovanje je steklo u ovakvim ustanovama, a neki od njih su Džordž Kluni, Žaklina Kenedi Onazis, Čelsi Klinton i mnogi drugi.

kurir

Pogledajte još