Nova igrica "Glorious Leader": Postanite Veliki vođa!

Ova igrica će se pojaviti do kraja godine, a igrače stavlja u ulogu čuvenog vođe Severne Koreje. Pojaviće se za PC i Android, pošto tvorac igrice sumnja da će Apple odlučiti da je drži u svojoj prodavnici. Džef Miler, tvorac, je na ideju za igricu došao jer je fasciniran ovom zemljom.

Novoosnovana kompanija iz Atlante, Moneyhourse Games najavila je svoje planove za ovu igru, koja će se pojaviti do kraja 2014. godine. Studio je Glorious Leader najavio pomalo provokativnom porukom.

- Demokratska narodna republika Koreja naređuje vam da znate da kapitalističke svinje iz Moneyhorse studija razvijaju Slavnog vođu – stajalo je u poruci.

(old_image)

Glorious Leader je igrica u retro stilu u kojoj će igrači kroz sedam nivoa pucati na talase imperijalista, boriti se sa “boss-ovima” i jahati jednoroge i narvale.

Trejler u retro stilu, zajedno sa muzikom iz klasičnih igrica, počinje pokazujući slike Kim Džong Una sa titlom na kom piše da se godinama pripremao da uništi kapitalističke svinje. U njemu se takođe vidi mali “pikselasti” Kim kako trči kroz 2D ulice Pjongjanga potiskujući protivničke vojne trupe i paleći američku zastavu.

Najveće iznenađenje je bio broj pozitivnih komentara na ideju igrice, kao i broj mladih iz Severne Koreje koji su pitali kad će igrica postati dostupna.

T.D.

Pogledajte još