5 razloga zbog kojih je prekršena dijeta isto što i prevaren dečko

Za razliku od pokajanja (ako priznate ili neko kaže) kod prevare partnera, dobijate hiljadu novih šansi da dijetu počnete ispočetka. Vrlo je verovatno da vam partner oprostiti neće, ili ako oprosti, osećaj krivice razoriće gotovo sve što je ostalo od odnosa.

Evo koje su zajedničke tačke prekršene dijete i prevarenog momka:

1. Osećate neverovatnu krivicu

Uložili ste silni trud i rad u svo to odricanje i vežbanje i kada ste popustili pred onom čokoladom, krivica vas je izjela.

Uložili ste silni trud i rad u održavanje veze, očuvanje njenog kvaliteta i lepote, a onda niste uspeli da odolite drugoj osobi. Ponovo - neverovatna krivica.

Kreću silna pitanja - početi, tj. Nastaviti dijetu tamo gde ste stali ili je potpuno uništiti i hamburgerom.
Kreću silna pitanja - priznati i potpuno uništiti sve što ste stvarali, ili ćutati i živeti sa onim što ste uradili, uz to se nadajući da se nikada neće saznati.

Hm.

2. Kreću brojne racionalizacije

Mnogo ste uložili u dijetu, i definitivno zaslužujete da za doručak pojedete kiflu. Ali, "on je flertovao sa drugima, tako da je ok što sam ga prevarila."

Nijedna od ove dve stvari nije okej, ali možete slobodno nastaviti sa racionalizacijama. Ovo je često inicijalni korak ka ublažavanju krivice, ali sve što zapravo radite je traženje izgovora.

3. Ako uništite dokaze, da li se išta, zapravo, dogodilo?

Ako ste ‘usisali’ celu picu u 4 ujutru, ali ste izbaicli kutiju napolje pre nego što ste otišli na spavanje, da li ste, uopšte, tu picu i pojeli?

Ako ne postoji dokaz mimo incidenta u vašoj glavi, hoće ili iko ikada saznati istinu?

Uništite kutiju od pice, spalite garderobu u kojoj ste bili kad ste prevarili i zakunite se da ćete od tog trenutka pa nadalje promeniti način ponašanja. I promenite ga.

4. Provedete mnogo vremena ubeđujući sami sebe da ćete se iskupiti za grešku koju ste napravili

Okej, prekršili ste dijetu i pojeli sendvič veći od svoje glave; sve je super, vratiću se na opasan režim dijete od sutra.

Ma, ima i da duplirate vežbanje, čisto da budete sigurni. Ne krivite sebe preterano, svima se dešava... Mislim, ipak ste prekršili dijetu samo jednom u životu...

Ova slična osećanja su prisutna pri prevari partnera. Čak i kada ne zna da je prevaren, vi se trudite više oko njega, kako biste dobrim delima potisli činjenicu da ste ga izneverili. Sve dok ste u miru sa samim sobom, sve je okej... Zar ne?

5. Vraćate se na početak

Prevara, bilo koje vrste, vas navodi da stopirate sav dosadašnji progres i da krećete sve ispočetka.

Morate da resetujete režim dijete, režim vežbanja i svoj um. Malo izazova i ne deluje toliko vredno onog trenutka kada počenmo da se nosimo sa posledicama svojih postupaka.

Cheating, of any variety, forces you to backtrack over all of your progress and start from

Ali, zaista, šta je gore - ugojiti se ponovo ona 2 kilograma za koje su vam trebale nedelje vežbanja da skinete ili činjenica da vam partner neće više verovati isto kao ranije? Možda je ipak bolje da na ovo sebi ne date odgovor, barem ne naglas.

Izvor: Elitedaily.com

Pogledajte još