UNIŠTITE GA ZAUVEK: 5 stvari koje morate znati o celulitu

To znači da se put do glatkih nogu ne krije u drastičnim dijetama već mudroj kombinaciji ishrane-fizičke aktivnosti-masaža-krema, a pre no što kreneš u napad, važno je da ga dobro razumeš.

1. Upoznaj neprijatelja
Celulit je potkožna naslaga masnog tkiva s karakterističnim udubinama i čvorićima. Nastaje zbog nagomilavanja masnoća i toksina pod kožom usled čega dolazi do slabljenja vezivnog tkiva, koje povezuje kožu s mišićima te stvaranja karakterističnog nabiranja gornjeg sloja kože.

2. Zašto ga frajeri nemaju?

Muškarci imaju mnogo deblju kožu koja bolje "drži". Žene imaju nežniju kožu te po prirodi imaju više masnog tkiva na guzi i bedrima. Takođe, celulit se povezuje sa ženskim polnim hormonom.

3. Voda će pomoći, ali ispijaj je u normalnim količinama
2 litre vode pomoći će da izbaciš višak toksina iz tela te zagladiš područja koja je napao celulit, no nema smisla piti sulude količine vode jer to neće napraviti nikakvu razliku.

4. Pokušaj dobiti mišiće, a ne izgubiti kilograme
Naravno, ako imaš previše kilograma, bilo bi dobro da ih skineš, ali ako si već vitka, dodatno mršavljenje neće ti pomoći pri uklanjanju celulita. Bilo bi pametnije kad bi se fokusirala na vežbanje i povećanje mišića na guzi i bedrima kako bi dobila glatku, zdravu i zategnutu kožu.

5. Dobre kreme protiv celulita zaista pomažu
Brojne žene imaju ružno mišljenje o kremama protiv celulita i smatraju kako su one samo reklamni trik kojim kozmetičke kuće žele izvući novac iz naših novčanika. No, to nije istina. Kreme su na loš glas došle zbog suludih ženskih očekivanja (naravno da neće ukloniti sav celulit koji si nakupljala godinama u samo 2 nedelje), ali naučno je dokazano kako brojne kreme s pametno odabranim sastojcima kao što su cekropija, kafa, cimet i slični, na koži pokazuju odlične rezultate.

Izvor: Index.hr

Pogledajte još