Tadić bira organe NDS: Više neće sarađivati sa Zelenima?

Lider Nove demokratske stranke Boris Tadić u narednom periodu konstituisaće nove organe partije, ali saradnje sa Zelenom strankom, u onom obliku kakva je bila do sada, više biti neće.

Tadićev NDS i Zeleni će verovatno i dalje deliti isti poslanički klub u Skupštini Srbije, ali izbor novog partijskog odbora, predsedništva i potpredsednika stranke proteći će u potpunosti bez Zelenih.

Kao što je ranije najavljeno, izborna skupština NDS-a planirana je za kraj juna.

S obzirom na to da pre poslednjih parlamentarnih izbora nisu izabrani organi stranke, jer je bila važnija kampanja i pokretanje stranke, ceo taj proces je odložen nakon izbora.

Podsećamo, NDS je na parlamentarnim izborima nastupio u koaliciji s Ligom socijaldemokrata Vojvodine, kao i strankama Zajedno za Srbiju i Zeleni Srbije. Uz pomoć ovih koalicionih partnera, NDS je uspeo da pređe cenzus i uđe u Skupštinu Srbije.

- Pošto predstoji formiranje novih stranačkih organa NDS, logično je da tu neće biti Zelene stranke, ali će s njima verovatno i dalje biti u koaliciji i u istom poslaničkom klubu u Skupštini - kaže izvor blizak Tadićevoj stranci.

Kako saznajemo, NDS je prikupljajući potpise za formiranje nove stranke izdvajala i određeni novčani fond za ovu namenu.

Međutim, u NDS nisu želeli da komentarišu ove navode.

Izvor: telegraf

Pogledajte još