Isprobajte čudotvornu francusku dijetu!

Odgovor leži u jednoj od najpopularnijih dijeta poznatijih kao Dukan dijeta, osmišljenoj od strane francuskog neurohirurga Pjera Dukana.

Dukan dijeta ili francuska dijeta garantuje brz gubitak kilograma za kratko vreme. Princip dijete zasniva se na unosu belančevina koja se sprovodi u 4 faze. Prema Dukanu nijedan način mršavljenja ne može biti zdrav ako čovek u sebe unosi hranu koja u sebi sadrži veliki procenat masnoća.

Prva faza

Prva faza dijete je ujedno i najvažnija, a smatra se dobrim polazištem za ostale tri faze. Upravo je ona najagresivnija, a bazira se isključivo na konzumiranju proteina. Tako bi se vaši obroci morali oslanjati isključivo na mlečne proizvode, meso, ribu i jaja.

Prva faza najzaslužnija je za brz gubitak kilograma, a traje zavisno od toga koliko kilograma želite da izgubite. Od jednog do 10 dana, na vama je kao pojedincu da to odlučite. U početnom delu čoveku se polako smanjuje apetit, a budući da belančevine imaju malo kalorija, gubitak kilograma je i više nego očigledan.

Druga faza

U drugom delu procesa počinje proširivanje menija i sada se već polako može uživati u velikim količinama povrća. Obroke možete započeti supom ili salatom, a pored konzumiranja mesa i puno vode, osim gubitka kilograma i koža će izgledati puno lepše.

Treća faza

U trećoj fazi polako uvodite hleb, voće, testeninu i sireve. Možete sebi jednom nedeljno da priuštite i malo čokolade ili druge namirnice koja ponekad i nisu najzdravije. Ovde nećete gubiti kilograme, ali ih nećete ni dobijati što je i više nego dobro.

Četvrta faza

Čim ste došli do trenutka da ste uspeli da postignete ravnotežu svoje težine, ovakav način prehrane možete nastaviti da praktikujete do kraja života uz prethodnu konsulatciju sa svojim lekarom. Pokazalo se kako je dovoljno imati bar jedan proteinski dan u nedelji koji će vam garantovati gubitak pola do jednog kilograma.

Izvor: savjetnica

Pogledajte još