Najzdravija hrana za vaš horoskopski znak

Ovan (21. april – 19. april)

Kako ste uvek u žurbi, često preskačete obroke i jedete pljeskavice. Umesto toga, napunite plastične kutije voćem ili orasima (poboljšavaju imuni sistem) i nosite ih svuda sa sobom. Potreban vam je protein da vas održava jačim, ali komercijalno meso je puno hormona i drugih neprijatnih stvari. Isplati se platiti malo više za organsku govedinu i piletinu, ili divlji losos.

Bik (20.april – 20. maj)

Važa žudnja za slatkišima i mastima je ujedno i vaša propast. Umesto kolača, probajte svetli šerbet sa svežim malinama. Ili, uzmite parče ananasa – to je anti-inflamatorno i bukvalno „vari“ obolele ćelije i strane mikrobe u grlu, koje može predstavljati problem za vas. Takođe, umesto 'teških' preliva na salatama, koristite sok od limuna i ekstra devičanskog maslinovog ulja, koje smiruje i leči digestivni trakt.

Blizanci (21. maj – 20. jun)

Šargarepa predstavlja vaš saveznik broj jedan! Poznata po tome što poboljšava vid, jedna šargarepa dnevno takođe smanjuje rizik od raka pluća za polovinu, čak i među ranijim 'teškim' pušačima. Brusnica je takođe dobra za respiratorni sistem koji može predstavljati vašu problematičnu zonu. Konzumiranje previše kofeina može 'pregoreti' vaše nadbubrežne žlezde. Smanjite sokove, napravite vaš latte sa pola mleka i pređite na organsku kafu bez štetnih hemikalija.

Rak (21. jun – 22. jul)

Imate tendenciju ka 'udobnoj' ishrani, koja nažalost i nije najzdravija. Naročito mlečni proizvodi mogu biti problematični za vas. Probajte nemaste jogurte sa voćem za desert. Jabuke, repa i svež đumbir mogu pomoći vašem sporom sistemu za varenje. Brokoli i kupus su odlični za prevenciju nastanka raka debelog creva i raka dojke.

Lav (23. jul – 22. avgust)

Zdravlje srca je od primarnog značaja za vas jer je to vaš vladajući organ. Izbegavajte prženu hranu koja blokira arterije. Pecite i kuvajte meso, i uklonite kožicu sa živine. Avokado i maslinovo ulje smanjuju rizik od srčanog udara. Dodajte pečurke i šargarepu braon pirinču, jer to snižava visok krvni pritisak. I nekoliko kockica crne čokolade ili čaša crvenog vina na dan će štititi vaše srce.

Devica (23. avgust – 22. septembar)

Većina vas u ovom znaku se zdravo hrani. Ustvari, vi ste prvi u redu za organske proizvode. Najviše od svega, morate se fokusirati na očuvanje nerava, jer ste često pod nekom tenzijom. Jabuke, koje snižavaju nivo holesterola, su odlične za nerve. Celer takođe pomaže u regulisanju nervnog sistema – u kombinaciji sa bademom ili kikiriki puterom dobijate odličan lek za hronični umor.

Vaga (23. septembar – 22. oktobar)

Stabilan nivo šećera u krvi je od suštinskog značaja za vaše zdravlje. Započnite svoj dan sa doručkom na bazi proteina kao što su jaja i tost, ili sa proteinskim pićem sa komadićima voća. Umesto jutarnjeg obroka na bazi šećera, izaberite orahe ili čips. Ručak koji obiluje hidratima može da vas dovede do iscrpljenosti. Umesto toga, probajte salatu bogatu 3 omega masnim kiselinama, kao što su salate sa tunjevinom ili lososom koje sprečavaju dijabetes.

Škorpija (23. oktobar – 21. novembar)

Imate tendenciju da 'akumulirate' dodatnu težinu, posebno na stomaku. Ovaj tip masnoće se povezuje sa slabim varenjem i eliminativnom i reproduktivnom neravnotežom. Dodajte laneno seme vašoj zobenoj kaši svakog jutra. Takođe, supe sa brokolijem i kupusom štite od raka želuca i debelog creva. Crno grožđe će očistiti vašu jetru i bubrege, a borovnica će 'podmladiti' pankreas.

Strelac (22. novembar – 21. decembar)

Kao vatreni znak, vi se trošite i trošite dok ne pregorite! Zaštitite se od iscrpljenosti nadbubrežnih žlezda započinjanjem svog dana sa čašom ceđene pomorandže u koju stavite jednu kašiku „spiruline“ (plavo-zelene alge bogate proteinima), umesto kafe. Izbegnite artritis u kukovima i butinama eliminisanjem paradajza, krompira i patlidžana.

Jarac (22. decembar – 19. januar)

Ishrana koja se bazira na povećanom unosu kalcijuma – jabuke, artičoke i smokve- je veoma važna za vas, jer ste skloni raznim poremećajima kostiju. Kelj je efikasan u borbi protiv osteoporoze, i ribe bogate omega 3 masnim kiselinama kao što su sardine i losos, ublažavaju simptome reumatoidnog artritisa. Banane, od kojih mišićni sistem ima koristi, pomažu da izbegnete probleme sa kolenima i leđima.

Vodolija (20. januar – 18. februar)

Vaš nervni sistem 'radi' na visokoj frekvenciji, tako da morate da jedete hranu koja vas 'spušta' i stabiliše. Nemasni proteini su važni, naročito za doručak. Probajte ukusan doručak baziran na soji ili vegetarijansku slaninu (bogatu proteinima i vlaknima sa malo masti i bez holesterola) sa jajima, a dodajte krišku avokada da biste stabilizovali nivo šećera u krvi. Crno grožđe vas smiruje.

Ribe (19. februar – 20. mart)

Skloni ste prehladama i respiratornim problemima koji proizilaze iz slabosti vašeg imunog sistema. Jedite više brokoli, šargarepu i brusnicu, i dodajte semena lana vašim žitaricama kako biste umanjili alergije. Beli luk je vaš najbolji saveznik. Deluje kao anti-inflamatorno sredstvo. Umesto alkohola, pijte čistu vodu sa svežim limunom kako biste uklonili toksine iz tela.

Izvor: Huffington Post

Pogledajte još