Kako su nekada žene čuvale brak: Ćuti, čisti i kuvaj za svog “gospodara”!

Vekovima je položaj žena u društvu bio podređen i sve oči bile se uprte u muškarca, kao glave porodice. Ženi je bilo mesto u kući, pored šporeta i dece, a muž je bio taj koji komanduje i koji ima sve moguće privilegije. Onako kako on zapovedi, tako ima da bude, a žena je tu da klimne glavom i samo se elegantno povuče, bez obzira što se sa datom odlukom ili mišljenjem ne slaže.

Danas su se, na sreću, stvari promenile, pa je ženska sloboda na svim životnim poljima mnogo veća. Ipak, zanima li vas kako je to izgledalo u vreme naših baka i deka, pre nekih 60 godina? Odgovor na to daće vam sledeća “ljubavna” pravila koja su važila za sve žene davne 1950. godine. Evo šta su one sve morale da rade ne bi li sačuvale svog muškarca.

Bez preterane priče

Ženske kuknjave i problemi ne zanimaju muškarca. Nakon teškog i napornog radnog dana sigurno nije raspoložen da sluša još i o onome što vas muči. Zato držite jezik za zubima i trudite se da mu ne dosađujete svojim pričama.

Slušajte ga pažljivo, ne zaboravite da je vaš najvažniji posao da mu podižete ego i, naravno, ne zaboravite da ga pustite da najpre u miru večera, a tek nakon toga je spreman da priča o porodičnim problemima.

Ručak uvek mora da bude ukusan i na vreme spreman

Žena nikada sebi ne sme da dozvoli da joj ručak bude neslan ili slučajno da zagori. Bez obzira na to da li je prethodne noći loše spavala ili je jednostavno imala loš dan, dobra domaćica ne sme da kaže mužu da nema ručka, a kamoli da mu spremi nešto “zbrda zdola”.

Loše kuvanje vodi ka mrzovoljnosti i razdražljivosti, a nakon toga zasigurno slede svađe i prepirke. Pa ukoliko želite da vaš muž bude zadovljna, morate da znate da kuvate, a ne da budete puki “otvarač konzervi”.

Ljubav na usta ulazi
Kad smo već kod ukusnih jela, nekada je važilo pravilo da muškarci ne varaju žene koje ih dočekuju nakon posla s osmehom, jelom koje je pripremljen s ljubavlju i pažnjom i servirano sa najlepšim escajgom, za razliku od tipova koje nakon posla kući dočekuju namrštene dame, s prljavim stolnjakom i lošim ručkom. Takve žene će uvek biti prevarene, samo zato što kuvaju loše. Udovoljite mu u jelu i zaboraviće na preljubu.

U seksu ne smete da budete previše strastveni, ali ni hladni

Po brak jedne žene i muškarca ne valja kada je žena previše zagrejana. Crpeći svu energiju tokom seksa od svoje jače polovine, žena ne ostavlja dobar utisak.

Isto tako na muškarce deluje i frigidnost – ukoliko ste isuviše hladni u krevetu ne možete da ga uvučete u svoju zavodniku mrežu. Vaš muž jednostavno neće biti zadovoljen.

Roze gaćice su obavezne

Prava žena mora da vodi računa o vešu koji nosi i kupuje. On uvek mora da bude najfinijeg kvaliteta i to po mogućnosti roze boje. Takođe, čipka treba da bude obavezna u vašem ormanu.

Dozvolite mu povremene avanture
Mnogi muškari znaju često da odlutaju i skrenu s puta tokom braka, ali to ne znači da vas više ne vole. Savet vam je da zaboravite i oprostite ili da se jednostavno pravite da ništa ne znate. Katkad, nakon prevare, može još više da vas zavoli.

Vaš muž je vaš gazda

On je glava porodice i vaša je dužnost da poštujete njegove želje i odluke. Ukoliko to ne radite, ukazujete na grešku i neslogu jedne porodice i na njeno neskladno funkcionisanje.

Izvor: telegraf

Pogledajte još