I vojska od danas čisti Obrenovac

Ministar Bratislav Gašić, koji koordinira aktivnosti na otklanjanju posledica poplava u ovoj opštini, očekuje da do petka uveče Obrenovac bude velikim delom spreman da primi svoje građane nazad.

"Već od srede ujutru više od 100 šlepera biće na ulicama grada, a građanima će u iznošenju i utovaru smeća pomagati hiljadu vojnika", kazao je Gašić, a saopštilo Ministarstvo odbrane.

Inače, opština Obrenovac apelovala je na gradđne koji poslednjih dana saniraju posledice nedavnih poplava da kabasti otpad ne iznose na ulice posle 17 sati, kako bi komunalne službe, koje su uključene u taj proces, bile operativnije i kako bi ga brže odvozilo na deponiju.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali precizirao je da se u Beogradu u prihvatnim centrima još uvek nalazi oko dve hiljade ljudi iz Obrenovca.

Građani Obrenovca moći će danas na pojedinim lokacijama u tom gradu da se obrate različitim komisijama za utvrdjivanje štete nastale usled nedavnih poplava, saopštila je ta opština.

Komisija za evidentiranje štete u malim preduzećima radiće u ulicama Miloša Obrenovića, Gembešovoj, Ljube Nenadovića, Save Kovačevića i Knez Mihailovoj.

Komisija za evidentiranje štete na oštećenim stambenim zgradama, odnosno na šteti koja je nastala na zajedničkim delovima zgrada, poput stepeništa, liftova i podruma, radiće u naselju Sava.

Komisija za evidentiranje štete na oštećenim stanovima radiće u ulicama Stari mlin, Staro igralište od PKB-a ka Knez Mihailovoj, od opštine izmedju Vojvode Mišića i Vuka Karadžića, kao i u naselju Rojkovac.

Komisija za evidentiranje štete na oštećenim individualnim stambenim objektima radiće u naselju Dudovi i ulicama Miloša Obrenovića, Belopoljskoj, Šljivice, neparnoj strani Nemanjine, Vuka Karadžića, Prote Mateje Nenadovića, od Vojvode Bojovića ka sudu, izmedju Cara Dušana i Crvenog krsta i Arčibalda Rajsa.

Članovi Komisije za evidentiranje štete na motornim vozilima biće u Rojkovcu, u kancelariji Mesne zajednice Rvati.

Na dva punkta će se preuzimati fotografije sa fotoaparata ili usb-ova i praviti zapisnici izvezenih vozila koje su sačinili gradjani kompletne mesne zajednice Rvati.

Komisija za evidentiranje štete na oštećenim registrovanim poljoprivrednim domaćinstvima, poput kuća, mašina, poljoprivrednih objekata, poljoprivrednim usevima, zasadima, kao i Komisija za evidentiranje štete na oštećenim neregistrovanim poljoprivrednim domaćinstvima i vikendicama biće danas u Velikom Polju.

Zahtevi ostalih gradjana neće biti primani kako se ne bi stvarale bespotrebne gužve na punktovima, navodi se u saopštenju.

Izvor: B92

Pogledajte još