I u Srbiji love vanzemaljce

"Želeo sam da budem član društva za istraživanje ovog fenomena, ali pošto ga nije bilo, 2007. sam osnovao svoje. Kada sam bio šesti razred osnovne škole, nekoliko drugara i ja smo jedne noći videli crveno-narandžastu kuglu koja je preletela preko neba. Danas shvatamo da je to mogla biti i neka signalna raketa, međutim, naši dečji umovi su tada bili zapaljeni", objašnjava Kostić početak ljubav prema ufologiji.

Na njegovo iznenađenje, za sajt "NLOSrbija" ubrzo je počelo veliko interesovanje, ali i dojave o raznim pojavama na nebu ljudi iz svih krajeva Srbije i regiona. Trenutno ima 12 stalnih članova i 200 pridruženih, koji obaveštavaju o paranormalnim pojavama u njihovom kraju.

"Mi ne nagađamo i ne donosimo prevremene zaključke, a u teorijama pokušavamo da ostanemo što je moguće više objektivni. „NLOSrbija“ je prvenstveno hroničar fenomena koji nije dovoljno istražen i za koji danas nema dovoljno materijala da bi se moglo pristupiti nekom naučnom ispitivanju. Cilj nam je da budućim generacijama spremimo polaznu tačku s koje će oni biti korak bliže rešenju misterije koja postoji koliko i sam čovek", kaže Kostić.

On dodaje da u društvo primaju samo ozbiljne istraživače NLO, a na sajtu se mogu pročitati intervjui i spisi nekih od vodečih stručnjaka iz ove oblasti.

"Danas znamo da postoji mnogo eksoplaneta koje bi mogle da održavaju život, samim tim možemo i da pretpostavimo da se život razvio na nekima od njih. Pitanje koje se postavlja jeste da li se igde razvio inteligentan život. Dakle, vanzemaljci sigurno postoje, samo je pitanje da li su inteligentni", zaključio je Kostić.

Izvor: 24 sata

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.